Det Japanska köket & Ciggsvett

Nu har vi börjat göra oss hemmastadda i vår nya lya. Köpt ett startpaket från ikea så vi klarar av veckan. 2 tallrikar, 6 glas, Bestick, Stekpanna, kastrull och 40 galgar. Vad mer behöver man?

Jerry som haft lite ångest över att han missade fyra arbetsdagar förra veckan tog på sig att jobba extra på Lördagen. Där högg han i sten. Utrymningar, allmämt rörigt, ciggsvett och andra indicier gjorde lördagens pass till ett av de värsta någonsin. Allt detta medan Björn låg hemma och njöt av ledigheten. Tog en härlig vinterpromenad med guiden Emma för att rekognosera Frogner med omnejd. Strosade över gator och torg, besökte feta frognerparken där temat var nakna statyer, köpte vantar för 29.50:-, Köpte nygräddadat bröd, tipsade om dåliga viner (förlåt emma) och mötte till slut upp Jerry. När vi kom hem lyxade vi till det med en fantastisk lördagsmiddag. Makaroner, Körv och en stadig klick wäksallad!

För att orka med aftonens tillställning tog Jerry en powernap medans Björn och Per-Anders uppsökte kvarterskrogen. Kikade på Liverpool - Barnsley och på Manchester United - Arsenal och tog ett par ringnes. Gick hem och väckte Jerry, Pudrade våra näsor och begav oss ut till Grünerlökka för ett besök hos Anders, Oskar och Karl. Anders som precis kommit hem från en 4 veckors i Thailand stoltserade med en lätt solbränd lekamen och höll låda. Kvällen slutade lyckligt.

Söndagen har bestått av en riktig ordentlig sovmorgon. Legat och tryckt i lägenheten hela dagen och på kvällen slöt vi upp med Anders, Per-Anders och Emma för ett restaurang besök. Arriverade restaurang Fuji där våra smaklökar skulle sättas inför ett riktigt test. Sushi beställdes in. Med lite guidning av de rutinerade följeslagarna lyckades vi tillslut få grepp om pinnarna och svälja ner den råa fisken. Väldigt välsmakande är orden som vi vill använda!

Jerry tar fan priset för dåliga pålägg den här veckan. Makrill på tub som luktar gammalt 4 stjärningt sidfläsk som legat ute i solen i ett par veckor. Nån form av Severlat (typ kokt korv) som ser ut som ett skrapsår och luktar satan. Allt detta blandas med philadelphia och fan vad det luktar illa.

Lördagens konversation:
-Det är bara fredag en dag i veckan.
-Fast det är Lördag idag.
-Eeeh Det är bara lördag en dag i veckan
.
Björn språkar med en överförfriskad gentleman med flaskbottnade glasögon och flanellskjorta som tydligen suttit lite för länge på krogen.

Dagens låt: Bob Hund - Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem, Men det gör jag, Tror jag.
Känn på den titeln!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0