Överklassen & Alliansen

Veckorna springer tydligen iväg och i morgon går vi in på vecka 5 i projekt "skaffa oss ett liv och tjäna ihop lite pengar så vi kan ge oss ut och se världen". Då Jerry har legat däckad i skörbjugg (eller var det allergiförkylning??)onsdag till fredag så har Björn själv fått hålla fanan på fabriken. Krigat på och även gått in och agerat skiftledare torsdag morgon osv.
 

Vi är väldigt nöjda med våra nya fina telefoner. Förtjusande ringsignaler a la sent 90 tal. Bra köp asså.


Efter diverse turer hit och dit kom vi fram till att lördagens galej skulle klaras av på tu man hand. Vi tog oss in till byn och hör och häpna, intog Café Sør. Svingade ett par bägare var och blev lite varma i kläderna. Strosade vidare letandes efter det ökända stället Yatzi. En fin promenad via oslos svar på malmskillnadsgatan och lite sicksackande mellan stadens elit av prostituerade och vi var framme. Äntrade lokalen och fick genast vibbar av Blue Ribbon och Plaza så 3 minuter senare var vi ute på gatan igen. Fick då ett tips om att en nattklubb som heter Cosmo skulle vara rikitgt het! Hittade stället efter lite om och men och väl där möttes vi av en fet röd matta. Kikade lite på folket som gick in. Långa rockar, enorma mängder fett i det bakåtslickade håret, Rosa skjortor, Myggjagare och Rakvattensångor i en aura runt huvudet. En spydig vakt deklarerade att man var tvungen att stå på gästlistan för att komma in. Vi vände på klacken och konstaterade att överklassen är en klass för sig. Vilket jävla pack!


Rörde oss vidare mot våra jaktmarker med billig blaskig öl och sunkiga lokaler. Hamnade likt förra helgen på Nicolas & Son. Där drabbades vi båda av en enklare rullskridskofylla och det tjoades och tjimmades under några timmar framöver. Träffade lite Linköpingsfolk och lite jobbfolk och det var riktigt trevligt! Framåt 03.00 hugget var det dags att bege oss hemåt. Vi är tydligen svaga för gatumusikanter och så var även fallet denna afton. På Karl Johan hade två herrar kopplat in en varsin gura och ljuva toner nådde våra öron. En samling på ca 30 överförfriskade lördags flanörer, däribland Lars Leijonborg och Fredrik Reinfeldt lookalikes intog körposition och klassiker som Comfortably Numb, Tears in heaven, Hallelujah och Cotton Fields drogs av till publikens förtjusning. 2 timmar senare var det dags att slänga in handuken så vi skänkte våra sista slantar till de dekadenta musikerna och begav oss väldigt nöjda med kvällen hemåt..


Två bilder ur det förgångna som illustrerar en såkallad rullskridskofylla:

 

Kommentarer
Postat av: britta

gött att sunkkrogen passade! rullskridskofylla lät härligt! (även bilderna kunde uttala sig inför detta). själv hade jag karatefylla i helgen. längtar tills ni kommer hem och firar mig! pussis

2008-02-11 @ 15:45:44
URL: http://brittaspjut.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0