Rödlätta mäklare & Snabba affärer..

Måndag morgon efter jobbet slog vi båda näven igenom bordet och gav oss fan på att skaffa oss en lägenhet. Drog till Sandvika bibliotek och knåpade ihop en fin fin "lägenhet önskas hyra" annons. Kostade bara 500 spänn att lägga ut den i 30 dagar, som hittat! Framåt eftermiddagen började det dock hända grejer. Som frenetiska växeltelefonister tog vi emot samtal efter samtal och vissa var intressanta och andra jäkligt ointressanta. Vi var ändå väldigt precisa i annonsen. Vi söker lägenhet i det området, den får max kosta si och så mycket, den måste vara minst så stor osv. Ändå ringde folk och erbjöd oss lägenheter för 15000 i månaden mitt ute i obygden. Hur som helst, en mäklare ringde upp och berättade att han hade en lägenhet som passade oss. Det gjorde den inte. Däremot hade han en annan som var väldigt intressant. Vi stack in till Oslo för en visning. Tittade, begrundade, såg helheten, inredningsmöjligheter, funderade och slog till. En enkel snabb affär!


Efter jobbet tisdag morgon drog vi in till Oslo för att skriva kontrakt. Ringde den lite lätt skojfriske, rödlätta och förvirrade mäklaren och frågade var vi skulle ses. Som svar fick vi ett luddigt, på kontoret. Ta den bussen, gå av där, åk dit och ring min kollega när ni är framme. Likt ett mirakel lyckades vi ta oss ut till kontoret (fråga oss inte hur) förvånansvärt smidigt. Mötte upp mäklarn, gick igenom kontraktet, skrev på, överförde depositionsavgift på 24000, fick nycklar blev skjutsade till lyan, kollade över allt och avslutade med ett tungt handslag a la solveig. Saken var biff!


Så nu kommer vi försmäkta vår tid i en 1:a på hela 32 kvm. Belägen i hjärtat av området Frogner som ligger ovanför slottet på Karl Johan. Nära centrum, Aker Brygge, Vattnet och ett stenkast till trikken (spårvagn), bussar, ica, mm. Lägenheten ligger på andra våningen och har balkong. Utsikten är ljuv, man ser ett vitt hus och ett stort träd. Det ingick diverse möblemang i hyran. En fet skjutdörrsgarderob (med väldigt fördelaktiga inredningsmöjligheter), En 120 säng, En Bokhylla, Ett matbord/skrivbord, Två stolar, Tvättmaskin, Kylskåp och lite annat smått o gott. För denna skapelse pungar vi ut 8000 norska i månaden! Lite dyrt tänker ni nog men tittar man på dagens skyhöga räntesatser och den stundande inflationen så är det tydligen vad man får betala. Vi är i allfall nöjda!


Så i skrivande stund sitter vi och lånar grannens internet i vår alldeles egen lägenhet. Har köpt på oss diverse start prylar så vi klarar av första tiden. Tanken är att komma hem nästa fredag och hämta hit våra pinaler.


Ett stort tack till Ankan, Nassim, Maja, Steffen, Amin, Tequila och Rocky för att ni orkat med oss i 5 veckor. Tack för allt potatismos, all skjuts, allt varmvatten och ert sällskap. Med andra ord, Tack för allt!

Hoppas alla får/har en trevlig alla hjärtans dag! Ta hand om era nära och kära och blyga inte för lite omfamningar. Ett tips är att inte göra som Björn gjorde på jobbet. Gick och drömde och pratade i telefon. Kvinnan framför tappar sin fina blomsterbukett och Björn trampar rätt i klaveret. Försöker rädda blomsterkvasten men förödelsen är ett faktum. Helt förstörd!


Hare gött! Bilder på lyan kommer senare..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0