Solen i Zenit & 30-Års kris..

Hela veckan har det varit tropisk hetta i Norska hufvudstaden. Tempen har legat runt 30 grader och det har svettats en hel del. Värmeböljan har även lett till att datorn inte brukats så mycket så nu försöker vi oss på en liten resume angånde veckan som gått..


Då det inte finns så många badplatser på fastlandet har vi börjat utforska Oslofjodens öar. Vi började förra Lördagen med att tillsammans med Linnet och Josse ge oss ut till Hovedøya (Huvud ön - Head Island). Detta är den första ön man möts av och båtturen dit tar cirkus 10 minuter. Väl på ön möttes man av en fantastisk flora med mycket blommor och allt var grönt o gött. Mitt på ön låg ruinerna av Hovedøyas kloster (Upprättades år 1147. 385 år senare, närmare bestämt 1532 var det en Danskjävel vid namn Mogens som brände ner klostret). Väl framme vid själva badplatsen tog vi plats i nån form av grustag och avnjöt en riktig kanondag med Sol, bad, öl, vindruvor,russinbullar och salta sillar. Badmöjligheterna var sådär då det var ganska mycket sten och annan skit på botten. Någon som både Björn och Josse fick erfara när de gick på Petterssons grund med lite enklare skrubbsår och blodvite som resultat.


Söndagen var det dags att återigen ge sig ut till sjöss. Då fantasin tröt blev det även denna strålande dag ett besök till Hovedøya. Gårdagens badgäng var idag utökat med Jenny och Anna som ville ha badpremiären avklarad. Ännu en kanondag med massa bad och sol och badskämt så som cykelstället, världens kortaste man och klassikern den strandade valen visades upp. Framåt eftermiddagen bjöds vi på en härlig uppvisning av Sveriges stolthet, Jas 39 gripen som psykopatflög över våra huvud under en 10 minutare. Tempen i fjorden börjar sakta och säkert stiga och uppskattningsvis ligger den och rör sig mellan 16-19 grader. Väldigt svalkande o gött!


Under helgen hann vi även med att klippa till oss lite grann. Jenny agerade återigen frisör och hennes professionella klipptalanger sattes på prov ännu en gång. Resultatet blev kanonbra och vi är väldigt nöjda Jenny, Tack!!


Veckodagarna har annars varit ganska lika. Startat dagarna med svettiga arbetspass. Efter jobbet har vi tagit ett par solgäddor runt om i stadens parker. Främst i Vigelandsparken. Under Tisdagen lyxade vi till det lite extra då Björn hade födelsedag. Satte oss på kvällen tillsamman med Per-Anders nere vid Aker brygge på innestället Läktarn, två ankrade båtar i hamnen där den ena står för restaurang och den andra för lite mer party. Beställde in lite mat i form av en fräsch fisksoppa, flottiga fish and chips och ljuvliga blåmusslor. Detta sköljdes ner med lite kall pilsner och vi hade en väldigt trevlig på den kluckande fjorden.


Efter jobbet i Fredags var det dags för att fira Svenska nationaldagen. Detta gjordes genom att ge oss ut till sjöss för ett nytt ö besök. Tog med oss kollegorna Amanda och Anna och dagen till ära drog vi lite längre ut i fjoden till Långøya. Ca 20 minuter med båten och denna ö var inte lika fin som Hovedøya. Dock var badmöjligheterna betydligt bättre med en stor strandremsa och man kunde inta lägerposition på klippor, grustag eller gräs. Hade en go dag och badtempen är nu uppe runt 20 grader. Väldigt gött!

På jobbfronten kan vi rapportera om att lagret byggts ut (tydligen världens största tag själv lager)och detta leder till extrajobb under lördagsnatten och söndagsnatten. Ganska välbehövligt då vi sticker hem på semester nästa fredag den 13e. Blir bara 10 dagars jobb under Juni månad så lönen kommer väl bli sådär. Helgextrajobbet ger oss dock lite välbehövliga övertidspengar som behövs för att dryga ut sommarkassan..


Stort grattis till Björn som den 3e Juni blev 24 år gammal!
Det kanske ni ser på bilden.. 


Kommentarer
Postat av: britta

haha tydligen påläst kring diverse kloster osv... Bilden annars är ju en hit! Grattis igen, och fortsätt resa runt bland era öar, låter förjävla härligt!

2008-06-09 @ 06:03:48
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0