Glad Påsk!

Tänkte dela med oss med lite kunskaper angående Påsken.

Om vi börjar med Skärt orsdagen så har denna fått sitt namn av ordet Skära som tydligen är synonymt med ordet Rena. Mr J (Jesus asså) tvättade alla lärjungarnas fötter fria från svamp innan den omtalade festmåltiden som omnämns som Nattvarden. Var nog inte en så jättelivad tillställning i och med att Judas golade ner Mr J.Sen drar alla häxor på semester till Blåkulla över påsken. Torsdagens uppgift är att gå man som häxa går man ur huse för att tatta till sig lite färdkost. Gärna i form av godis, frukt och om man har riktig flyt kan man få ett par sedlar!

Vi går in på dag nummer 2. Långfredagen. Denna dag firas till minne av att den stora Mr J slängde in handuken runt 15.00 tiden. Han sista dag i livet var väl ingen höjdare precis. Gå o släpa på ett stort jävla kors genom hela stan för att sedan spikas upp och avlida påt. Han gick tydligen inte så snabbt med korset heller så det blev visst en riktigt låång dag. Därav namnet!

Själva Påskafton firas egentligen inte av nån anledning. Mr J var ju död och alla lärjungar satt på kåken. Men nån kom på att man ska samla släkt o vänner och käka ett härligt påskbord. Ägg i mängder och andra delikatesser såsom sill och snaps dukas gärna upp!

Sen på Söndagen som kallas för Påskdagen tröttnade Mr J på livet i Nangijala och den stora uppståndelsen var ett faktum. Eller så var det några kids som bara skändade graven och snodde liket..

Sista röda dagen under påsk helgen har namnet Annandag Påsk. Folk menar på att Mr J tog en ny skepnad och visade upp sig för sina gamla polare, lärjungarna denna dag. Det låter ju väldigt troligt och det är tydligen anleningen till att även annandagen är röd.

Dom måste ha varit rätt fulla/höga snubbarna som skrev bibeln. Bra fantasi om inte annat. Sjukt att folk lever sina liv efter den där sagan. Men det har ju fört med sig 1 bra sak iallafall. Betald semester från jobbet!

Glad Påsk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0