Dykarsjuka & Strandgalej..

Rykten om en svensk invasion pa Koh Tao florerade friskt da det var utlyst att sjalvaste Herr Timbuktu och hans kollega Tingsek skulle upptrada pa on. Kandes aven som om ryktena stamde ganska bra nar vi anlande da det svenska spraket ekade mellan palmer och husvaggar. Robin och Bjorn som tidigare bestamt sig for att bli dykare stegade in pa Big Blue Dive Resort och signade upp oss pa en 4 dagars dykutbildning. I och med att vi bokade dykning fick vi aven boende pa kopet sa vi loste bostadskrisen ganska smidigt. Sa vi slangde in vaskorna pa rummet, tog en dusch och sedan var det bara att satta sig i skolbanken..

Jerry kande att 2500 spann for dykkurs sved lite for mycket i ladret och valde att avsta dykningen. Istallet inforskaffades cocosolja och malsattningen fixa till solbrannan medans grabbarna gar i skolan utlystes. Sa i 2 lager dar Bjorn och Robin satt i skolbanken halva dagarna och var ute och dok den andra halvan sa lag Jerry och stekte pa stranden. Sedan mottes vi upp runt solnedgangstid for att tillsammans ga ut och ata en bit mat under aftonen.

Om vi ska namna dykningen lite kort sa kan vi ju borja med att saga att vi tog kursen pa engelska. Vi bad om att fa den pa svenska och vart lovade att den skulle va pa svenska men dar hogg vi visst i sten. Till en borjan brottades vi med sjukt svara ord men tydligen lag oande engelskakunskaper och tryckte inne i hjarnan och efter nan timme flot det pa likt mekongfloden. Efter en och en halv dag i skolbanken vart det dags for forsta dyket och vi visade direkt var skapet skulle sta. Instruktor Soren var makta imponerad over vara skills medans han suckade tungt nar han sag dom andra 4 som var i var grupp. 2 blota Osterikiska trancegrabbar och 2 annu blotare Hollandska damer. Sa javla daliga var dom och medans Soren tog hand om dom sa simmade vi runt likt delfiner i vattnet. Sa javla haftigt! Totalt gjordes 4 dyk och det djupaste var pa drygt 18 meter. Sa nu har vi hoppat fran en klippa pa 18 meter och vart nere och kollat till ett rev pa 18 meter. Kann pa den!

Efter dykexamensprovet (pinsamt daligt resultat av Bjorn men vi vart bada godkanda..) sa borjade vi ladda batterierna infor kvallens main event. Strandkonsert med Timbuktu och Tingsek. Framat 19.30 tiden dok aven dalamaffian upp efter att dom chartrat en egen bat fran grannon Koh Samui och tillsammans slog vi sannerligen sandalerna i taket. Nar herrarna antligen antrade scenen var vi en overtand salongsberusad skara som rojde jarnet. Satt pa varandras axlar, gjorde daliga forsok pa publiksurfning, sjong allman allsang och hade det forjavla trevligt. En riktig kanonkvall helt enkelt!

Dagen efter var det lite dagen efter kansla och vid 14.00 tiden checkade vi ut fran rummet och drog ner till piren. Hoppade pa en bat som skulle ta oss till fastlandet och staden Chumporn for att dar byta till buss och vidare fard mot Bangkok. Vid 05.30 tiden rullade vi in pa Khaosan Road i Bangkok ganska sa slitna efter en hard natt och snabbt och smidigt lyckades vi hitta rum och la oss och vilade nara timmar. Sen var det vackning runt middagstid och vi gav oss ut for att utforska staden lite latt. Borjade med att boka en resa till Vientiane i Laos och vi fick 6 timmar pa oss innan det var dags for avgang. Tog ett shoppingvarv och handlade pa oss diverse nodvandigheter innan vi bestamde oss for att ta ett litet sightseeing varv. Sagt och gjort, en liten thaibagge erbjod oss en entimmes rundtur pa hans Tuk Tuk (Thailandsk moppe med nan form av 3 sits sate bak) for typ 3 kronor var sa vi hoppade pa. Stannade till vid nan hog Buddastaty, akte forbi kungens hus osv. Ganska trevligt. Sen blev det en starkade maltid hos var van Ronald McDonald innan vi hppade pa bussen till Laos.

I skrivande sitter vi nu pa ett internetcafe i staden Vang Vieng i mellersta Laos och vi har varit i detta skumma land i 3 dagar nu. Men Laos far bli en historia for sig och ett nytt inlagg samt lite bilder ska komma upp inom dom narmaste dagarna. Sa hall till godo och pa aterseende!

Kommentarer
Postat av: spjutet

fyfan va häftigt det lät att dyka ass!!! vore inte helt fel att prova! :)

2009-02-20 @ 11:36:01
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/
Postat av: TheresoHellen

Fan vad hærligt d låter grabbar! Era forna praktikanter sitter i Oslos snøkaos och ær avundsjuka. Dock har Theres avancerat från praktikant till call girl på IKEAs kundtjænst o Hellen krænger cafe lattes på Oslo Kino. Vad står hærnæst på herrarnas vælfyllda schema? // Theres och Helen

2009-02-21 @ 23:26:33
URL: http://gemejettl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0