Skitsnack & John Lennon..

Det vanligaste samtalsamnet veckan som gatt har varit avforing. Vi har diskuterat konsistens, farg, ph varde, doft, ljud, ja allt man kan diskutera har diskuterats. Nar man kliver ut fran ett toalettbesok ar det mangder av fragor som ska besvaras. Vi utbyter tips och ger varandra ryggdunkningar nar man lyckats med konststycket att gora en bra toalett. Med andra ord sa ar vara magar inte riktigt med i matchen. Men dom suger upp denna frammande bakteriekulktur sa gott det gar och vi borjar se ljuset i tunneln...

Vad har hant sen sist da. Jo vi tog ett litet pit stop i Kuala Lumpur i Tisdags. Landade efter en jakligt turbulent flygning runt 10 tiden pa morgonen. Tog oss smidigt och rutinerat in dom 7 milen till dom centrala delarna av den Malaysiska hufvudstaden och skaffade oss ett relativt bra o billigt boende. Slangde av oss vaskorna och gav oss ut for att flanera staden. Tog en taxi mot storsta turistflugan Petronas Tower. Dom dar tva tornen som ser lika dana ut och som ar ganska hoga. Val framfor tornen motte vi aven upp Anna och Amanda. Tog en kopp fika och promenerade diverse gator och torg innan kvallen smog sig pa och vi slangde in handdukarna for lite somn. Det dar med storstader ar verkligen ingenting for oss sa vi kande att 1 dygn fick vara nog..

I ottan onsdag morgon var det darfor uppsittning pa en trevlig buss som skulle ta oss dom cirka 50-60 milen upp mot Langkawi. Under resan konstarades att Malaysia ar ett valdigt rent land och en ganska enastaende natur bvittnades genom bussfonstrena. Satena i bussen var av yppersta klass och dom 7 timmarna bussen tog kandes faktist ganska smartfria. Mycket tack vare satena som kan jamforas med biosalongssaten, Ipods och pennans tappra krigare Arto Paasiliina, Stieg Larsson och Ulf Lundell. Javlar vad vi har last bocker under dom har veckorna!

Val framme pa on Langkawi lyckades vi tillslut att hitta boende och har har vi nu tillbringat dom senaste dygnen. Vadret har borjat visa upp sig fran sin allra basta sida och solen har nu blivit var nya van. Dagarna utspelar sig till storsta delen pa den fin fina stranden. Sanden ar valdigt finkorning och paminner lite om siktat vetemjol och den knarrar harligt under fotterna nar man ar ute och spatserar. Nar man sedan tar sig ner till vattenbrynet ar det inte lika trevligt dock. Vattnet ar ganska grumligt och har en svag doft av krill och det vimlar av sma envisa maneter. Sa ligger man och kluckar i vattnet hugger det plotsligt till och dom satans maneterna ar framme och branner en. Men men.. Vi trivs pa stranden.

Efter 3 dagars soljasning borjade vara sinnen bli lite rastlosa sa vi bestamde oss for att ge oss ut pa en turisttur. Chartrade en taxi och akte nagra mil norrut. Blev avslappta vid foten av ett mindre berg och nu var det bara att borja klattra. En trappa med typ 70 graders lutning ledde efter en halvtimmes vandring upp till en sevardhet vid namn Seven Wells. Detta visade sig vara toppen av ett vattenfall och sju sma prydliga vattenpolar med sotvatten uppenbarade sig. Lag och flot och gottade oss i oasen ett tag och njot av den fina utsikten. Trottnade ganska snart och knallade ner och tittade till vattenfallet ocksa. Ganska haftigt och nan namnde att det var 90 meters fallhojd vilket man sa har i efterhand kan diskutera.

Med svettiga pannor och ommande vader drog vi sedan vidare till nasta anhalt, Cabel car. Detta var nan form av linbana som skulle ta oss upp for ett 700 meter hogt berg. Sa vi hoppade in i en liten kur och farden uppat tog fart. Sjukt hogt och man kande sig ganska liten nar man dinglade i en liten busskur ett par hundra meter over marken. Val uppe pa toppen uppenbarade sig dock en majestatisk utsikt. Gick runt ett tag pa toppen och njot av utsikten innan vi trottnade och tog oss ner igen. Drog sedan efter en enkel maltid innan vi retirerade tillbaka till var strand och kande oss ratt noja med dagens turistning.

Vi har annu inte hittat nagon superbra restaurang men daremot ett ganska trevligt reagge cafe. Sa kvallstid sitter vi garna med sand mellan tarna, dricker billig ol och lyssnar pa det eminenta husbandet som river av ett gang latar varje kvall. Bandets frontfigur ser precis ut som John Lennon bortsett fran att han ar kines och ar en javel pa gitarr. Valdigt trevligt stalle!

Nu borjar solen sakta ga ner har och det ar dags att ge oss ut for lite kvallsvickning. Att vi ar daliga pa att lagga upp bilder beror pa att det ar valdigt daligt med eluttag har pa on sa vara mobiler och kameror gar pa sparlaga. Men vi ska hitta en losning pa problemet sa vi kan dela med oss med lite bilder. Pa aterseende!

Kommentarer
Postat av: britta

det låter som ni lever det perfekta livet nu pojkar :) bortsett från bajset!

2009-01-18 @ 12:24:06
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/
Postat av: Lina

Det är det som kallas semester, att inte kunna bli nådd och att inte behöva uppdatera nån om vad som händer... NJUT

2009-01-19 @ 13:47:35
Postat av: Pajen

Drick vatten, drick vatten...

2009-01-20 @ 23:31:41
Postat av: Jenny Hedlund

Hej grabbar!

Maste val medge att avforingsamnet ar ganska populart aven pa varan resa. Tank vad mkt det finns att diskutera inom ett sa litet amne? =)

Hoppas ni har det bra! Ser fram emot en reunion pa Koh Phangan!

Take care.

Klem

2009-01-23 @ 16:01:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0