Defekta händer & Feta negrer..

Då var vi landsförrädare på riktigt. Nya norska personnummer har anlänt och måndagen bestod av lite administrativa sysslor. Först jobb såklart. Ett enkelt avklarat pass på 6 timmar. Sen drog vi in via 751an till Sandvika. Första anhalt blev likningskontoret (skattemyndigheten) där vi fixade till så vi betalar 24% skatt istället för 36 som det stod i våra papper. Nästa stopp blev banken, dnb nor. Där öppnades två lukrativa bankkonton upp, ett lönekonto och ett sparkonto. Efter banken stannade vi till på en bro och lyssnade på en Albansk gentleman som spelade psykedelisk trance på en svart blockflöjt, väldigt underhållande! Sen vidare till elkjöp eller elgiganten för er som inte förstår norska språket. Där inhandlades två tjusiga mobiltelefoner och inom en vecka så ska våra nya nummer vara aktiverade.


Annars har helgen ångat på som ett franskt snabbtåg. I lördags jobbade Björn 04.00-16.00 och Jerry 04.00-14.00. (Totalt 50 timmars jobb förra veckan!)Ganska trötta tog vi en 2 timmars powernap innan det var dags för kvällens beting. Födelsedagsfest för Ankan, Nassim och Amin som fyller/har fyllt år i dagarna. Fullt hus och ett gäng muskelknuttar livade upp stämningen genom att varva 60 procentiga groggar med tonfisk och keso. Man har ju hört talas om varannan vatten, varför detta? Kaloribrist tydligen. Framåt 23 hugget beställdes en taxi och hälften av festdeltagarna åkte inåt byn..
 

Väl inne i byn splittrades klungan och vi hamnade återigen på Café Sør där vi mötte upp Jenny och Linnet (som dagen till ära dragit i sig en sissodär 12-13 glas vin för mycket). Lugnt o stilla dracks det lite av husets lager och plötsligt fick Björn axla rollen som brandmästare. En ung man lutade sig bakåt i tron om ett ryggstöd, men det var tydligen ett stearinljus. Dunjackor brinner ganska bra och plötsligt flammade en majbrasa upp på mannens ryggtavla. Björn fattade mod och likt Berra i Vikingstads frivilliga brandkår släcktes elden med hjälp av ett par rejäla ryggdunkningar med handflatan. När detta publiceras 4 dagar efter incidenten finns fortfarande spår kvar i handen. Blå färg från jackan och ett par härliga brännblåsor..


Efter brand incidenten halkade vi in på stället Nicholas & Son där vi mötte upp Kapten Morgan och några vita ryssar. Stärkta av mötet agerade Björn majstång/totempåle på dansgolvet som var beläget i en trappa. Dvs alla dansade runt Björn och Björn stod still. Han skäms tydligen när han dansar.


På tal om handskador. Det var fler som skadade sina händer under lördagen. Under Jerrys makeup inför kvällen skulle polisongerna filas. Av bara farten lyckades han med konststycket att skära av sig höger pekfingers fingertopp med den 3 bladiga, sylvassa mach 3 hyveln. Blodvite uppstod och badrummet översvämmades av nyfikna själar ur kollektivet som ville beskåda skadan. En enkel tejpning och lite omplåstring och vi slapp amputering...


Veckans lika som bär: Ole Bramserud och en fet neger i ljusblå t-shirt på jobbet!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag sitter TYDLIGEN och skrattar högt för mig själv här på ett café. Dunjacke-historian tar ändå priset, vilken händelse! Vilken god "järning" Björn!(hjärning? lite osäker på stavelsen där..)
Hejhopp!

2008-02-07 @ 20:54:57
Postat av: Jenny

Jag sitter TYDLIGEN och skrattar högt för mig själv här på ett café. Dunjacke-historian tar ändå priset, vilken händelse! Vilken god "järning" Björn!(hjärning? lite osäker på stavelsen där..)
Hejhopp!

2008-02-07 @ 20:55:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0