Kultur & Premiär..

Nu jävlar flödar inspirationen och skrivkrampen verkar ha kapitulerat. Lite tungt att ge er all info om vad som skett dom senaste veckorna. Men förutom ett rykande färskt inlägg så bjuder vi på några bilder från den gångna tiden..


I Söndags upplevde vi en för jävla härlig aktivitetsdag! Vaknade upp lite lätt sömndruckna och hetsade oss iväg ut på Bygdøy. Nån form av halvö som ligger nåra stenkast från vår förträffliga lägenhet. Lurade med oss Per-Anders och Emma och efter diverse kontroverser med kaffeinköp, hämtning av saker i lägenheter, korvätning och 2 missade bussar lyckades vi komma iväg. När halvön äntrades öppnade sig en helt ny värld upp. Vi var tydligen ute på landet! Kreatur som idisslade för fulla muggar och ett naturskönt somrigt landskap visade upp sig från sin allra bästa sida och vi njöt gott under den 10 minuter långa bussresan.


Första stoppet under aktivitetssöndagen blev Kon Tiki museet. Betalade in 50 riksdaler och klev in i en skumt belyst lokal med nån form av liveband som lirade musik medans nåra lättklädda dansanta damer stod och vickade stjärt. Väldigt trevligt. Beskådade 2 av Herr Heyerdahls avdankade flottar, klassikern Kon Tiki och den lite modernare Ra II. Inga dåliga pråmar han har flätat ihop. Strosade runt nån halvtimme kanske och kände oss väldigt kultiverade..


Efter museet gled vi runt lite i nån form av hamn och tittade på diverse skutor. Den stekande solen gjorde sig påminnd och vi började känna en sug efter ett premiärdopp. Vandrade vidare nån kilometer och kom tillslut fram till Huk som skall vara nån form av tillhåll för badjävlar. Av med paltorna och "årets första dopp med Norges minsta snopp" var ett faktum. Uppskattningsvis kan tempen legat runt 14-15 grader och man kände allt att man levde när huvet doppades. Dock gött att ha premiären avklarad..


Mitt i all museum och badhets öppnade himlen plötsligt upp sig och ett riktigt praktregn började sina ner. En sån där trevlig sommarskur på 10 minuter. Det var dock nog för oss så vi tog vårt pick och pack och begav oss hemåt igen. Väl hemma blev vi inte långrandiga utan nu var det dags för lite fysisk aktivitet i form av fotboll. Stegade ner till gangster asfalts planen 5 minuters promenad från lägenheten och började känna lite på lädret. Anna, Linnet, Jenny och Josse rullade efter ett tag in i skeppet* och dom 2 förstnämnda ombytta och klara för lite spel. Lirade några timmar och stundtals var trixandet på en godtagbar nivå. Däremot tryter tydligen orken så det förslår men det är smällar man får ta.


Vid hemkomsten var vi lite lätt uppe i varv och när klockan närmade sig 01.30 började äntligen locken ge vika. Sov en sissodär 60 minuter, klev ur slafarna och körde ett sex timmars pass i gruvan. Ganska slitna men så här med facit i hand var det värt det. Bra söndag asså!


*För er som inte känner till begreppet Skeppet kan vi meddela att det är en väldigt trevlig skapelse i form av en Volvo 240. Matt ljusblå lack, lite kexig och ett grymt motorljud. Med andra ord ett mycket vackert fordon..


Här kommer lite ramdom bilder. Slit dom med hälsan!

     
  

Läderkulor & 17 Mai..

Det var tydligen ganska lätt att hamna i inte skriva blogg träsket igen.. Veckorna springer på och vi är skitdåliga på att uppdatera. Här kommer ett dåligt försök på att ge er en susning av vad som hänt iallfall.


Värt att nämna är väl bland annat att vi satt nytt publikrekord i lägenheten. 22 personer trängdes och trivdes under några timmar då vi agerade förfestvärdar. Vi har avnjutit nån form av thailändsk supermiddag på restaurang Yaya´s tillsammans med ett stort glatt sällskap, väldigt trevligt. Vi har gått på söndagsjazz och lyssnat på gungande toner och druckit ljuvlig Tjeckisk pilsner. Halvparten av oss har varit på tisdagskonsert och örat till Tingseks melankoliska och lite lätt berusade stämma. Vi har haft tropisk regnskog hemma i lägenheten då Björn agerat kemtvätt och rivit av 7 maskiner på 3 dagar och kondensen var inte av denna världen. Jerry har haft en supervecka i Linköping medans Björn hållt fortet på vestheimgata och haft en kanonvecka i Oslo. Vi har varit på konsert och lyssnat till den eminenta duon Johnossi. Inhandlat en pinfärsk läderkula, Spelat ambassadör fotboll, hängt en massa i Oslos parker, Bevittnat en äldre dam som tog 25 minuter på sig att kliva över vägen, Jobbat på brännan och sen har det hänt en jävla massa annat skoj men som vanligt blir det alldeles för mycket att skriva om...


     


Vi lägger istället fokus på den Norska bemärkelsedags helgen vi precis har avnjutigt. Det hela drog igång när vi i Torsdags kväll var nere på Oslo sentral och mötte upp helgens gäster, Lövbiffen och Robin. Drog med grabbarna hem och inkvarterade oss i vår stora lya..


Ett enkelt jobbpass klarades av natten mellan torsdag och fredags och efter en snabb powernap var vi redo att kliva ut på byn för en liten sightseeing för grabbarna. Första stoppet blev Frognerparken. Avnjöt en kall Mariestad under en stor Lönn medans nån form av spöregn vätade för fulla muggar och en bitande nordanvind kylde våra kroppar. Vad hände med vädret?? Drog vidare ner mot sentrum och strosade lite på Karl-Johan. Då vädergudarna inte riktigt ville samarbeta hoppade vi över diverse besök på bla operan och drog i stället till restaurang yaya´s och avnjöt en utsökt thaimiddag. Hem för lite näspudring och en fördrink inför kvällens mission. Fest med en herrans massa folk hemma hos Tessan. Ett mindre sällskap slöt upp hemma i lägenheten och rev av några låtar på guitarhero innan vi bagav oss till festen. Signumet för kvällen blev annars rökning tillåten inomhus, gyllene tider på stereon, folk som la gulashspyor i handfatet och lite lätt överförfriskning.


    


Uppvakning i koma runt 09.00 hugget och en inbjudan till vin/ölfrukost i Daladamernas nya lägenhet var utannonserad till 12.00. Lite sega gav vi oss ut vid 11.30 tiden och klev på trikken. Åkte en hållplats och ur högtalarna hördes en sliten röst som berättade att trikken inte gick längre. Ok, bara att börja knalla då! Hela stan full med välklädda baggar och mängder av norska fanor vajade i spöregnet. Vi smälte inte in så bra i mängden med palestina sjalar och ica maxi plastpåsar men tågade på genom stan. För att citera Rudolf i Sunes Sommar: "Vem fan har med sig kostymen på semestern?" Då kollektivtrafiken kollapsat fullständigt vässade vi armbågarna och efter ca en timmes promenad var vi framme. Sjukt mycket folk ute på gatorna och vi gjorde inte ens ett försök att gå förbi slottet för att hälsa på hans majestät konungen.Väl framme hos damerna möttes vi av ett underbart uppdukat smörgåsbord bestående av delikata ostar, salta kex, lövtunna päronskivor och annan exotisk frukt. Avnjöt den utsökta frukosten och damernas sällskap i nån timme innan det var dags att återigen ge sig ut i kaoset. Med en varsinn norgeflagga i näven klev vi ut på paradgatan och intog nån form av öltält, mitt på karl johan. Där dracks båda havd och medhavd öl under ett par timmar allt medans norrmännen började bli mer och mer berusade. Efter ett par timmar bröts sällskapet upp och vi bagav oss hemåt för lite kvällsvickning och påfyllning av rusdrycker. Tog ett jäs hemma innan vi återigen gav oss ut på byn för nya festligheter.

Sammanfattningsvis summerar vi Norska nationaldagsfirandet som en riktig kanonhelg. En eloge till Robin och Lövbiffen som ärade oss med ett besök i hufvudstaden. Alltid lika trevligt att ha er här! Nån klok människa har sagt att bilder säger mer än ord så håll till godo..

     

RSS 2.0