Läderkulor & 17 Mai..

Det var tydligen ganska lätt att hamna i inte skriva blogg träsket igen.. Veckorna springer på och vi är skitdåliga på att uppdatera. Här kommer ett dåligt försök på att ge er en susning av vad som hänt iallfall.


Värt att nämna är väl bland annat att vi satt nytt publikrekord i lägenheten. 22 personer trängdes och trivdes under några timmar då vi agerade förfestvärdar. Vi har avnjutit nån form av thailändsk supermiddag på restaurang Yaya´s tillsammans med ett stort glatt sällskap, väldigt trevligt. Vi har gått på söndagsjazz och lyssnat på gungande toner och druckit ljuvlig Tjeckisk pilsner. Halvparten av oss har varit på tisdagskonsert och örat till Tingseks melankoliska och lite lätt berusade stämma. Vi har haft tropisk regnskog hemma i lägenheten då Björn agerat kemtvätt och rivit av 7 maskiner på 3 dagar och kondensen var inte av denna världen. Jerry har haft en supervecka i Linköping medans Björn hållt fortet på vestheimgata och haft en kanonvecka i Oslo. Vi har varit på konsert och lyssnat till den eminenta duon Johnossi. Inhandlat en pinfärsk läderkula, Spelat ambassadör fotboll, hängt en massa i Oslos parker, Bevittnat en äldre dam som tog 25 minuter på sig att kliva över vägen, Jobbat på brännan och sen har det hänt en jävla massa annat skoj men som vanligt blir det alldeles för mycket att skriva om...


     


Vi lägger istället fokus på den Norska bemärkelsedags helgen vi precis har avnjutigt. Det hela drog igång när vi i Torsdags kväll var nere på Oslo sentral och mötte upp helgens gäster, Lövbiffen och Robin. Drog med grabbarna hem och inkvarterade oss i vår stora lya..


Ett enkelt jobbpass klarades av natten mellan torsdag och fredags och efter en snabb powernap var vi redo att kliva ut på byn för en liten sightseeing för grabbarna. Första stoppet blev Frognerparken. Avnjöt en kall Mariestad under en stor Lönn medans nån form av spöregn vätade för fulla muggar och en bitande nordanvind kylde våra kroppar. Vad hände med vädret?? Drog vidare ner mot sentrum och strosade lite på Karl-Johan. Då vädergudarna inte riktigt ville samarbeta hoppade vi över diverse besök på bla operan och drog i stället till restaurang yaya´s och avnjöt en utsökt thaimiddag. Hem för lite näspudring och en fördrink inför kvällens mission. Fest med en herrans massa folk hemma hos Tessan. Ett mindre sällskap slöt upp hemma i lägenheten och rev av några låtar på guitarhero innan vi bagav oss till festen. Signumet för kvällen blev annars rökning tillåten inomhus, gyllene tider på stereon, folk som la gulashspyor i handfatet och lite lätt överförfriskning.


    


Uppvakning i koma runt 09.00 hugget och en inbjudan till vin/ölfrukost i Daladamernas nya lägenhet var utannonserad till 12.00. Lite sega gav vi oss ut vid 11.30 tiden och klev på trikken. Åkte en hållplats och ur högtalarna hördes en sliten röst som berättade att trikken inte gick längre. Ok, bara att börja knalla då! Hela stan full med välklädda baggar och mängder av norska fanor vajade i spöregnet. Vi smälte inte in så bra i mängden med palestina sjalar och ica maxi plastpåsar men tågade på genom stan. För att citera Rudolf i Sunes Sommar: "Vem fan har med sig kostymen på semestern?" Då kollektivtrafiken kollapsat fullständigt vässade vi armbågarna och efter ca en timmes promenad var vi framme. Sjukt mycket folk ute på gatorna och vi gjorde inte ens ett försök att gå förbi slottet för att hälsa på hans majestät konungen.Väl framme hos damerna möttes vi av ett underbart uppdukat smörgåsbord bestående av delikata ostar, salta kex, lövtunna päronskivor och annan exotisk frukt. Avnjöt den utsökta frukosten och damernas sällskap i nån timme innan det var dags att återigen ge sig ut i kaoset. Med en varsinn norgeflagga i näven klev vi ut på paradgatan och intog nån form av öltält, mitt på karl johan. Där dracks båda havd och medhavd öl under ett par timmar allt medans norrmännen började bli mer och mer berusade. Efter ett par timmar bröts sällskapet upp och vi bagav oss hemåt för lite kvällsvickning och påfyllning av rusdrycker. Tog ett jäs hemma innan vi återigen gav oss ut på byn för nya festligheter.

Sammanfattningsvis summerar vi Norska nationaldagsfirandet som en riktig kanonhelg. En eloge till Robin och Lövbiffen som ärade oss med ett besök i hufvudstaden. Alltid lika trevligt att ha er här! Nån klok människa har sagt att bilder säger mer än ord så håll till godo..

     

Kommentarer
Postat av: britta

Gött med ett nytt inlägg! roligast blir bilden på björn när han har dricka-paus i erat seriösa park-fotbolls-spelande! hahahahha. kom hem snart! pussis

2008-05-27 @ 16:53:48
URL: http://brittaspjut.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0