Frostnätter & Påsk..

Tanken var att vi skulle slå slag i saken och sammanfatta föregående veckoslut. Men det är alldeles för mycket att skriva och orken tryter. Vi ger er istället ett litet axplock på saker som uträttats:


Vi har
: Åkt ca 100 mil i en Renault Clio, kört fel, ätit klubbor, haft rökpauser, konstaterat att Sveriges natur är fantastisk, omfamnat familjemedlemmar, druckit oboy, ätit mazariner, sovit i sidenlakan, vidgat våra vyer, köpt presenter, införskaffat 4 nya musik dvder, uppdaterat garderoben, druckit trocadero, nyttjat kollektivtrafiken, ryckt loss 2 dörrar, druckit kapten morgan, svullat flott pizza, tagit en kopp fika, bevittnat värdar som brusar upp, åkt taxi med Bert, haft frostnätter, blivit utslängda från krogen, diskuterat toalettbestyr innefattande termer som "viket" eller "bollen", lirat guitar hero, filosoferat, hyrt film, monterat ikea möbler, druckit snaps, bjudit påskkärringar på karameller, blivit nerbajsad av en bebis, trampat igenom, sovit ut, avnjutigt påskmiddagar, köpt en portmonnä i belgiskt kalvläder, gått in i väggen, blivit utslängda från krogen igen, lärt folk att ladda hem film, druckit absolut kurant, spelat chicago med familjen, sprungit på vänner på stan,hållt låda, gått mannekäng, ätit kebab, poserat framför arvingarnas turnébuss, snusat för mycket, köpt 3 cd skivor, sett poliser bruka övervåld, lyssnat på folk med problem, slagit klackarna i taket, ätit bullar, sett snön falla, rodnat, sett på fotboll, storhandlat, åkt fast för plankning på pendeltåget, sovit på golvet, umgåtts och gjort oss av med alldeles för mycket slantar..


Helt enkelt har vi haft en väldigt trevlig helg med våra nära och kära!

Sen vill Björn passa på att tacka Janne för nästan 2 fina år. För er som inte är bekanta med denna filur så kan vi berätta att Janne är Björns husdjur, en liten kramgo guldfisk.


 För ca 2 veckor sedan inträffade den sk. Lampincidenten. Pappa Stig skulle byta en lampa som hängde över Jannes hus. Händerna var tydligen tvättade med fläskkarré så lampan föll på skålen och hemmet gick i spillror. Janne blygade inte utan tog skydd under byrån. "HJÄLP, det rör sig om sekunder" skanderades ut på Storhagsgatan och syster Iza agerade hjältinna. Med hjälp av en ficklampa återfanns en sliten Janne som fick flytta in i det stora akvariet. Lite omtumlad och förvirrad anpassade sig Janne med sitt nya hem och sina nyfunna vänner. Men efter en blöt natt lyckades Janne skaffa sig fiender. Råa gängmisshandlar och allmän utfrysning ledde till att Janne fick flytta igen. Till en ny skål. Den hårda tiden i det stora akvariet satte sina spår och vi fick se Janne visa upp helt nya sidor. Han vägrade att äta, började simma uppochner och kändes lite schitzofren. Livsgnistan och dom tindrande ögonen var helt bortspolade..

På självaste påskafton tackade Janne för sig och slängde in handuken runt middagstid. Vi har haft många fina stunder tillsammans. Genomgått knäckebröds dieter, haft sorg när Bamsen gick bort bara 2 dagar gammal, haft många fina samtal tillsammans och varit som bröder. Det är ett stort tomrum du lämnar bakom dig Janne.

Vila i frid!


 

Nu står helgen inför dörren med en hel del upptåg. Jobb för halvparten av oss, Eventuellt hårklipp, Go cart och Indisk middag med jobbet, Nostalgi fest, Karlstad away mm...


Glad Påsk!

Tänkte dela med oss med lite kunskaper angående Påsken.

Om vi börjar med Skärt orsdagen så har denna fått sitt namn av ordet Skära som tydligen är synonymt med ordet Rena. Mr J (Jesus asså) tvättade alla lärjungarnas fötter fria från svamp innan den omtalade festmåltiden som omnämns som Nattvarden. Var nog inte en så jättelivad tillställning i och med att Judas golade ner Mr J.Sen drar alla häxor på semester till Blåkulla över påsken. Torsdagens uppgift är att gå man som häxa går man ur huse för att tatta till sig lite färdkost. Gärna i form av godis, frukt och om man har riktig flyt kan man få ett par sedlar!

Vi går in på dag nummer 2. Långfredagen. Denna dag firas till minne av att den stora Mr J slängde in handuken runt 15.00 tiden. Han sista dag i livet var väl ingen höjdare precis. Gå o släpa på ett stort jävla kors genom hela stan för att sedan spikas upp och avlida påt. Han gick tydligen inte så snabbt med korset heller så det blev visst en riktigt låång dag. Därav namnet!

Själva Påskafton firas egentligen inte av nån anledning. Mr J var ju död och alla lärjungar satt på kåken. Men nån kom på att man ska samla släkt o vänner och käka ett härligt påskbord. Ägg i mängder och andra delikatesser såsom sill och snaps dukas gärna upp!

Sen på Söndagen som kallas för Påskdagen tröttnade Mr J på livet i Nangijala och den stora uppståndelsen var ett faktum. Eller så var det några kids som bara skändade graven och snodde liket..

Sista röda dagen under påsk helgen har namnet Annandag Påsk. Folk menar på att Mr J tog en ny skepnad och visade upp sig för sina gamla polare, lärjungarna denna dag. Det låter ju väldigt troligt och det är tydligen anleningen till att även annandagen är röd.

Dom måste ha varit rätt fulla/höga snubbarna som skrev bibeln. Bra fantasi om inte annat. Sjukt att folk lever sina liv efter den där sagan. Men det har ju fört med sig 1 bra sak iallafall. Betald semester från jobbet!

Glad Påsk!

Ljuvliga Toner & Ägg..

Då vi fortfarande har osynkade helger passade Björn på att ge sig ut i nöjeslivet i Fredags kväll. Först en sväng hem till Anders nya skyffe. Käkade pizza, drack ett par öl och lyssnade på en massa bra musik. Runt 22.00 trillade en halt Tony in och vi begav oss neråt byn med hjälp av fortskaffningsmedlet taxi. Torra strupar i taxin så det dracks en varsinn öl. När vi klev ur taxin kom en medelålders herre fram och ville prata med oss. Tydligen en civilsheriff som ville uppmärksamma oss om att det är dödsstraff på att dricka alkohol inne i city. Kaxig som få hotades det med diverse fängelsestraff, dryga böter, häktning mm. Tills han insåg att buteljerna var tomma och att vi var på väg att slänga dom i papperskorgen som han stod framför..


Målet för kvällen var annars att beskåda banden The Grand och The Moving Oos som lirade på Rockefeller. Gjorde entré lite sent och såg bara de 2 sista låtarna med Moving Oos. Synd för det lät väldigt trevligt. Huvudakten var dock The Grand och spända av förväntan såg vi hur scenen riggades. Fet elgitarr, Snygg bas, 2 trumset och en orgel plockades fram och det såg lovande ut. En trevande förstalåt följdes upp av 10 talet slagdängor och det diggades för fulla muggar. Orgeln krängde ur sig ett suspekt ljud av en fett distad gitarr och en samspelad orkester levererade en show som inte gick av för hackor. Skitig garage/stoner rock med välspelade riff, gött orgelsound, grym sångröst, riviga trumsolon och en samspelad jam session var adelsmärkena.
Betyget blir 13 ledamöter av 15 möjliga!


På väg hem genom fredagsnatten ringdes ett 230 kronors samtal till Australien. Pratade med en nykter (!) Erik som tillsammans med Karlberg lever ett för jävla härligt liv för tillfället. Surfar, Skejtar, Bygger Broar, Badar, Ölar, Flanerar, Solar, Jäser, Bor i träd, Roadtrippar. Lever livet helt enkelt! Äckligt avundsjuk. För er som inte följer äventyret downunder kan jag rekommendera herrarnas resedagbok.


Kom hem och lämnade över stafettpinnen till Jerry som drog till fabriken för ett 10 timmars pass medans en nöjd Björn kröp ner under dunbolstret för en god natts sömn.


Lördag och dags för den traditionella lördagspilsnern. Kopplade upp oss på det världsomspända  intranätet och lyssnade på Linköpings HC - Djur Gården via webradion. Sveriges sämsta radiopratare som sa fel var 30:e sekund försökte ge en rättvis bild av det som utspelade sig på Johanneshovs isstadion. Nedslagna och förvirrade två och en halv timmar senare konstaterade vi att vi förlorat och slängde på lite musik istället.


Under Söndagen gjordes inte många knop. Plöjde lite Astrid Lindgren filmer, diverse debattprogram, lirade lite guitar hero och gav oss ut för en kulinarisk kanon på kvällen. Denna afton var det dags för det Amerikanska köket att läggas på sträckbänken. Blev sammanlagt 3 cheese, 1 Big Mac, 1 Quarter Pounder, 2 byttor pommes, 4 tattardippar (ketchup & peppar), 2 flottiga dispsåser och 2 stop Sprite. Tack för maten Mc Donalds!


Vår kära färdtjänst gratis buss till jobbet slutar köra nästa vecka. Så nu får man ta sig till jobbet på egen hand. Detta ställer till lite problem för undertecknade. Tidigast man kan vara i gruvan är 06.30 om man åker kommunalt. Men vi har lyckats smöra in oss i Osmans bil och kommer bli eskorterade framöver. En ljuvlig ford orion årsmoddel 89. Inrökt, ofungerande bälte, krävs sparkar för att ena framlyktan ska fungera, Latin Kings, Petter och Ken i cd spelaren, Fårskinn över sätena och en läppglans som ligger o rullar på golvet. Dessa faktorer gör resan ganska trivsam!


Nu väntas jobb imorrn Onsdag och sedan blir det ett påskbesök i Linköping över helgen. Åker bil med Ankan hem så vi dyker nog upp nån gång framåt kvällningen. Ska bli mycket trevligt med lite återseenden och ägg.


 

Helgens Gåva: Falsklegget som Kristian Luuk gav till Amy Diamond. Hehe bra humor!

Väl mött!

Bemärkelsedagar..

Så här i stundande vårtider är det inte mindre en 2 familjemedlemmar till Björn som fyller år. Först ut är fader Stig som klev in på år 56 i Fredags. Lillasyster Britta har tydligen blivit myndig idag Lördag och fyller 18. Grattis Grattis! Vi grämer oss båda att vi missar 18-års kalaset i Röda Området. Men vi ses till påsk!

 

Rödtjut & Tända lampor..

Äckligt rubbad rytm har vi haft hela förra veckan. Kommit hem efter jobbet runt klockan 14.00. Landat i sängarna och somnat in en sissodär 3-4 timmar. Vaknat upp och slängt ihop lite käk. Glidit runt i nått skumt övertrötthetsrus fram till klockan 22-23. Somnat runt midnatt för att sedan väckas av en jävla massa väckarklockor vid 02.30. Riktigt tungt. Det hela blir inte bättre av att man hela tiden somnar med en snus under läppen. Våra kuddar har bokstavligt talat fått bekänna färg + att man blir som när man blandar kaviar och juice i munnen. Men det är väl bara att bita ihop..

En ny fin röd gardin köptes in under Fredagen och denna har nu hängts upp i lägenheten. Den var dock inte så lång som vi hoppats så det är lite "katten har dött varning". (För er som inte känner till uttrycket hänvisar vi till det tidigare blogginlägget:" Working Class Heroes" där Berren illustrerar det hela på bild)


Lördag
och Jerry fick en välbehövlig och go sovmorgon. Alltjämt brottades Björn med blandpallar på jobbet. Det är dags och fixa så vi får samma lediga helger. Lite krav måste man ju få ha iallafall. Björn arriverade vestheimgata runt 14.00 och möttes av den ljuva doften av nystädad lägenhet. En enkel powernap för oss båda och vid 18.00 var det dags att korka upp.


Efter många turer dom senaste 6 veckorna lyckades vi synkronisera våra kalendrar med Anna och Pirren som tittade förbi på lite förfest. Per-Anders (Peter-Anders) som varit gräsänkling under helgen tittade in han med och dalakvinnorna i form av Anna, Jenny, Linnet och Jossan kom förbi. 9 pers och fullsatt i lyan.


Tillställningen flöt på bra och runt midnatt nådde den sin kulmen. Då plockades helt plötsligt gitarren fram och Björn gick in i rollen som Lasse W och rev av ett par gamla kioskvältare. Lite skön allsångstämning och gitarren räcktes över till Pirren. Bl.a. Egenkomponerade "Left you standing there" revs av till allas förtjusning. Tårarna vattnades i kvinnornas ögon och imponeringsdregel vattnades i herrarnas gipor. Fan vilken fin låt Pirren!


Tagna men taggade begav vi oss inåt byn. Sällskapet splittrades och Jerry, Björn och Per-Anders tog en bulle till Open Bar på Aker Brygge. Ett snabb öl, en kvick överblick i lokalen och vi drog vidare för att återigen möta upp sällskapet. Ny taxiresa och vi äntrade klubben Stratos likt föregående helg. Temat för kvällen var tydligen "Folkfest i Sjöbo" och vi blev inte särskilt långrandiga här heller.


Begav oss istället hemåt för en enklare eftersläckning. Jerry lyckades med konststycket att spilla ut ett fullt glas rödtjut på mattan och på jeansen. Tur att mattan är röd men jeansen slängdes in i maskinen och centrifugen pumpade för fullt vid 05.00 tiden...


Vaknade upp i en riktig drängkammare på Söndagen. Tomglas i mängder, vin på golvet, popcorn i sängen ett härligt diskberg och tända lampor. Doften ska vi nog inte ens tala om. Dock ett bra tecken på en lyckad gårdag! Vi tog tillsammans med Per-Anders ett härligt bakfylle jäs. Käkade onyttigt, släppte väder, kolla film och jäste fram till kvällningen. Då var det dags för projekt "Fresta smaklökarna med mat från världens alla hörn varje söndag". Dagen till ära bestämde vi oss för Mexikansk och köpte Burritos med Ris. Väldigt välsmakande och födan fyllde våra magsäckar allt medans Wilmas och Dr.Steens äventyr följdes i ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn.


Dom senaste 4 veckornas citat och helgens händelse: "Nae, ikväll ska jag fan bädda rent."Syns det att Jerry hade med sig en dosa snus?

Grattis Hjördis!

Onsdagen den 5 Mars fyller Björns bedårande mormor Hjördis 81 år! Stort grattis!


Jäsning & Plöjning..

Torsdag och Fredag har vi haft riktigt sköna slappdagar. Först slit i gruvan men vid hemkomsten runt 14.00 hugget har sängarna intagits. Lite tilltugg, 6 kuddar var och en genomplöjning av 2 säsonger 100 höjdare med Filip och Fredrik. Det är väl typ vad vi har gjort.

Dagens 100 höjdare citat: "Dricker du mjölk från frigående höns?" Filip Hammar, Professor i Zoologi.


På väg hem från jobbet på Lördagen var det lite halv sunkigt väder så vi unnade oss en tur på trikken. Brukar annars vara riktiga hurtbullar och knalla hem varje dag. En stärkande promenad på en sissodär 25 minuter. Men idag lyxade vi till det som sagt och väl på trikken spände vi båda ögonen i en väldigt trevlig affisch. Lika snabba som Per Andersson när han slog skolrekordet på 60 meter under den prestigefyllda tävlingen Valkebodagen 1995 revs affischen ner och stoppades under Jerrys skinnpaj. Numera hänger den över våran toalett så man har nått att kika på när man vallar kobran. Väldigt fin!


Lite omskakade och tagna efter stölden tog vi ett hedersjäs i sängarna och laddade upp inför aftonen. Jerry agerade återigen gourmetkock och serverade kokt potatis med delikata fiskbullar. Mumma! Kvällen till ära hade vi tagit på oss ansvaret att agera förfestvärdar. En rejäl uppsträckning i lyan och runt 20.00 hugget började gästerna trilla in. Till slut var vi hela 7 personer i vår rymliga lya. Per-Anders, Emma, Anders och hans vapendragare Danne och Hilding. På programmet stod whiskeyprovning, öl intag och tv-spel i form av guitar hero. Ett par liter whiskey senare och det var dags att bege oss ut i den karga vinternatten. Anders som har järnkoll på Oslo ledsagade ett muntert och lite lätt överförfriskat gäng till rockklubben De Villes. Slog oss ner och lyssnade till ljuva toner, drack husets lager och snackade lite skit. Efter ett par timmar tog vi rygg på Per-Anders och Emma och begav oss till Stratos och möta upp Anna och Josse. Svingade ett par bägare till och slog klackarna i taket fram till stängning. Efter ganska många tappra men misslyckade försök till efterfest kastade vi båda in handuken och somnade som vanligt belåtna efter ännu en trevlig kväll.


Söndag
och betongkepsen satt som ett smäck runt vårt svall. Blev väckta av en överpigg Emma som ville ut och promenera i det ljumma vårvädret. Björn var inte sen att haka på en härlig 2 timmars promenad. Tog ett varv nere vid fjorden, marscherade med högvakterna vid slottet, drack äppeljuice och årets första glass svaldes ner. Under eftermiddagen plöjdes ett par avsnitt av that 70´s show igenom och sedan var det dags att gå ut och äta en bit mat. Gick in på Italienska restaurangen Amundsen & Nobile och beställde in en varsin påsk lasagne. Väldigt mycket ägg i och lite torr men den gick allt ner. Söndagen rundades av med att Silverräven tittade in på en kopp fika och förgyllde kvällen.


Nedan följer en bild på den omtalade affischen. Samt en minnes bild från Carl Ströms lägenhet där han tätat sitt dragiga fönster med lite hjälp av Cai!


 

 

RSS 2.0