BeerLao & Tubing..

Har kommer en liten resume av dom senaste 8 dagarna som vi tillbringat i det skitiga landet Laos. En snabb sammanfattning kan goras i 2 ord, dom tva i rubriken men vi forsoker oss pa en liten langre..

Det hela startade med en harlig 14 timmars bussresa fran Bangkok till Vientiane, Laos huvudstad. Styrkan blev under bussresan utokad med tva snubbar till. Filurerna Erik och Gustav fran den svenska parlan Bollnas. Tillsammans hittade vi ett trevligt boende med en sjukt ful akvariefisk i receptionen, ac, tv ja hela kittet. Nagot som numera blivit standard kanns det som. Vi tog 3 dagar med lite uppladdning innan resan skulle ga vidare och under dessa dagar gjordes inte sarsklit mycket. Vientiane kandes som nan form av spokstad i jamforelse med Bangkok. Inte en kaft ute pa gatorna, bilarna glider forbi i snigelfart, ingen tutar, inga jobbiga forsaljare och dar gick vi runt mitt i vagen (Filipstadsklivet) och kande oss en aning forvirrade. Efter solens nergang forsvann annu fler manniskor och vid klockan 23.00 stanger alla stallen och alla gar hem och sover. Skumt..  Varmt var det iallafall pa dagarna och dag 2 slog vi slag i saken och nyttjade Hotel Lao Plazas eminenta poolomrade for cirkus 100 svenska kronor var. Vart vartenda ore!

Efter dessa slappdagar tog vi oss samman och hoppade pa en vidrigt skabbig buss som skulle ta oss upp till Vang Vieng, malet med varat Laosbesok. Kandes exakt som Lasse Kongos Tallinbuss fast utan idolen Lasse Kongo bakom ratten. Efter knappa 4 timmar pa forjavligt daliga vagar och utan ac och floder av svett rullade vi iallafall in i Vang Vieng. Vaskorna slangdes in pa ett nytt boende och vi klev ut for att utforska byn. Lite mer liv och rorelse har och vi fick genast en bra kansla av stan. Framat kvallen var allt dock som vanligt igen, inte en kaft ute och allt stangde klockan 23.00. Skumt..

Nasta morgon klev vi bokstavligt talat upp med tuppen. Eller snarare ett hel honsgard som forde ett javla liv pa morgonkvisten. Drog ner och bokade upp oss pa tubing. Iforda vara sjukt snygga nyinforskaffade tubingkit hyrde vi oss en varsinn gummiring, blev skjutsade 6-7 km norrut av en tuktuk och avslappta vid floden Nam Song. Startade upp pa den forsta baren/bryggan och tog oss en varsinn starkande frukost BeerLao (Det lokala, friska och valsmakande olet). Efter nan timme var det sa dags att ge sig ut pa floden. Tog plats i gummiringen och flot ivag. 45 meter senare kastades rep ut fran nasta bar och det var bara att ga iland igen. Sa har fortsatte det och vid alla barer/bryggor var det aven uppbyggt med hopptorn, lianer och rutchkanor. Kande oss som sma barn i en godisaffar och det blev en massa akrobatiska konster. Det radades upp rakor, volter, ryggplask, huvudbomber, ladugardsvaggar, granater, svandyk ja hela vattenleks registret helt enkelt. Sjukt kul!  Detta upplagg foljdes hela dagen och nar solen sakta och sakert borjade ga ner lag vi utmattade som strandade valar pa stranden vid Vang Vieng. Vilken dag!

Dagen efter tubingen vaknade vi upp i nan form av koma. Alla hopp och all gummiringspaddlig hade sannerligen satt sina spar. Dundertraningsverk i varenda kroppsdel. Kandes ungefar som om en elefant statt och hoppat pa oss hela natten. Med andra ord blev det en ganska lugn dag pa rummet med tv tittande och flottatande. Efter rehabdagen drog vi vidare pa nya aventyr. Hoppade pa en sliten tuktuk som tog oss till nasta turistattraktion, namnligen grottutforskning. En hurtig Laobagge i 60 ars aldern drog i vag oss i ett rasande tempo till 3 olika grottor. Den forsta var ett stort skamt. Nan ful Budda staty som lag och skrapa pa backen i en minigrotta. Guiden drog vidare pa en lang promenad over nan form av aker och efter 15 minuters promenad var det dags for nasta grotta. Den har gangen var det en riktig. Gled in och borjade brottas med morker, daligt underlag, daliga ficklampor och grottsvett. Klampade pa i cirkus en halvtimme i morkret innan vi var framme vid en litten vattenpol dar vi tog ett uppfriskande dopp. Sen var det bara att knalla tillbaka igen. Vid det har laget borjade vi bli ganska trotta pa grottlivet. Kallt, svettigt, morkt och Robin halkade och slog i en nagel, Jerry halkade till och stukade till ringtan och Bjorn drog ett par snedsteg han med. Val ute i ljuset tog vi os snabbt igenom sista grottan ocksa. Denna gang var det en vattenfylld och vi flot runt med pannlampor pa gummiringar i 30 minuter typ. Grottdagen var nog mer jobbig an trevlig och far darfor bara 4 Nurnbergrattegangar av 10 mojliga i betyg..

Sen dess har vi bla hunnit med ett tubing varv till. Denna gang provade vi aven pa gyttjebrottning vilket var valdans trevligt. En rugby boll kastades i och till tonerna av resans lat Sex on fire utspelades ett maktigt lerskadespel med oss tre i spetsen. Efter 10 minuter i den avloppsdoftande gyttjan kastade Bjorn in handuken efter en fet kallsup. 10 minuter senare klev Robin ur efter att ha simmat runt med oppna ogon under ytan. Jerry klev upp i samma veva och tog pa sig rollen som vaktmastare och stod glatt och skoljde av alla brottare med en tradgardsslang. Trevligt varre!

Kanna som detta inlagg blir lite for langt sa vi passar pa att runda av. Vi har haft forjavla kul har i Laos och tubing rekommenderas starkt, sjukt kul! Det har aven tagits en hel del bilder och dessa ska vi forsoka lagga upp inom en snar framtid. Imorgon Torsdag har vi bokat en resa till Vietnam. En enkel bussresa pa 28 timmar ska klaras av sa vi far val se om vi overlever... Peace out och pa aterseende!


"Är man inte död vid 150 promille?"

Sushi bat i Ao Nang. Forjavla trevlig!   Jerry visar upp limbotalanger pa Fullmoon..   Jerry hanger med elefanter pa Koh Phagnan..   Hela ligan uppradad..   Klassisk slapp-palm pa Sairee beach, Koh Tao..   The Divers!   Hangde lite grabbarna grus efter deras konsert pa Koh Tao..   Strandjas pa Koh Tao..
  

Dykarsjuka & Strandgalej..

Rykten om en svensk invasion pa Koh Tao florerade friskt da det var utlyst att sjalvaste Herr Timbuktu och hans kollega Tingsek skulle upptrada pa on. Kandes aven som om ryktena stamde ganska bra nar vi anlande da det svenska spraket ekade mellan palmer och husvaggar. Robin och Bjorn som tidigare bestamt sig for att bli dykare stegade in pa Big Blue Dive Resort och signade upp oss pa en 4 dagars dykutbildning. I och med att vi bokade dykning fick vi aven boende pa kopet sa vi loste bostadskrisen ganska smidigt. Sa vi slangde in vaskorna pa rummet, tog en dusch och sedan var det bara att satta sig i skolbanken..

Jerry kande att 2500 spann for dykkurs sved lite for mycket i ladret och valde att avsta dykningen. Istallet inforskaffades cocosolja och malsattningen fixa till solbrannan medans grabbarna gar i skolan utlystes. Sa i 2 lager dar Bjorn och Robin satt i skolbanken halva dagarna och var ute och dok den andra halvan sa lag Jerry och stekte pa stranden. Sedan mottes vi upp runt solnedgangstid for att tillsammans ga ut och ata en bit mat under aftonen.

Om vi ska namna dykningen lite kort sa kan vi ju borja med att saga att vi tog kursen pa engelska. Vi bad om att fa den pa svenska och vart lovade att den skulle va pa svenska men dar hogg vi visst i sten. Till en borjan brottades vi med sjukt svara ord men tydligen lag oande engelskakunskaper och tryckte inne i hjarnan och efter nan timme flot det pa likt mekongfloden. Efter en och en halv dag i skolbanken vart det dags for forsta dyket och vi visade direkt var skapet skulle sta. Instruktor Soren var makta imponerad over vara skills medans han suckade tungt nar han sag dom andra 4 som var i var grupp. 2 blota Osterikiska trancegrabbar och 2 annu blotare Hollandska damer. Sa javla daliga var dom och medans Soren tog hand om dom sa simmade vi runt likt delfiner i vattnet. Sa javla haftigt! Totalt gjordes 4 dyk och det djupaste var pa drygt 18 meter. Sa nu har vi hoppat fran en klippa pa 18 meter och vart nere och kollat till ett rev pa 18 meter. Kann pa den!

Efter dykexamensprovet (pinsamt daligt resultat av Bjorn men vi vart bada godkanda..) sa borjade vi ladda batterierna infor kvallens main event. Strandkonsert med Timbuktu och Tingsek. Framat 19.30 tiden dok aven dalamaffian upp efter att dom chartrat en egen bat fran grannon Koh Samui och tillsammans slog vi sannerligen sandalerna i taket. Nar herrarna antligen antrade scenen var vi en overtand salongsberusad skara som rojde jarnet. Satt pa varandras axlar, gjorde daliga forsok pa publiksurfning, sjong allman allsang och hade det forjavla trevligt. En riktig kanonkvall helt enkelt!

Dagen efter var det lite dagen efter kansla och vid 14.00 tiden checkade vi ut fran rummet och drog ner till piren. Hoppade pa en bat som skulle ta oss till fastlandet och staden Chumporn for att dar byta till buss och vidare fard mot Bangkok. Vid 05.30 tiden rullade vi in pa Khaosan Road i Bangkok ganska sa slitna efter en hard natt och snabbt och smidigt lyckades vi hitta rum och la oss och vilade nara timmar. Sen var det vackning runt middagstid och vi gav oss ut for att utforska staden lite latt. Borjade med att boka en resa till Vientiane i Laos och vi fick 6 timmar pa oss innan det var dags for avgang. Tog ett shoppingvarv och handlade pa oss diverse nodvandigheter innan vi bestamde oss for att ta ett litet sightseeing varv. Sagt och gjort, en liten thaibagge erbjod oss en entimmes rundtur pa hans Tuk Tuk (Thailandsk moppe med nan form av 3 sits sate bak) for typ 3 kronor var sa vi hoppade pa. Stannade till vid nan hog Buddastaty, akte forbi kungens hus osv. Ganska trevligt. Sen blev det en starkade maltid hos var van Ronald McDonald innan vi hppade pa bussen till Laos.

I skrivande sitter vi nu pa ett internetcafe i staden Vang Vieng i mellersta Laos och vi har varit i detta skumma land i 3 dagar nu. Men Laos far bli en historia for sig och ett nytt inlagg samt lite bilder ska komma upp inom dom narmaste dagarna. Sa hall till godo och pa aterseende!

Epedemier & Fullmåne..

Sa har pa fredagen den 13e tankte vi passa pa att ta tag i bloggeriet igen. Det har varit under all kritik senaste tiden och for detta ber vi om forlatelse.. Vi ska battra oss!

Tankte passa pa att ge er en liten resume om vilka stallen vi besokt dom senaste 6 veckorna sa ni far lite koll igen:
Allt startade ju med en ganska tung flygning via Frankfurt och Hong Kong innan vi slutligen arriverade Bali. Fran Bali tog vi oss med nan form av avdankad finlandsfarja via on Lombok med dess fantastiska natur till on Gili Trawengan. Fran Gili var det naradodenupplevelsespeedboat tillbaka till Bali och darifran tog vi en sjuhelsikes turbulent flygning till Kuala Lumpur i Malaysia. Vidare darifran med fortskaffningsmedlet lyxbuss/ fartyg till on Langkawi. Med en supertrevlig speedboat gled vi likt smor i en het stekpanna upp till Thailandska on Koh Lipe och darifran med en sjukt seg kryssning till Phi Phi Islands. Ny battur i det langsammare slaget in till fastlandet och Ao Nang innan vi tog oss med hjalp av minibuss, buss, minibuss igen, taxi och en sjukt seg bat till Koh Phangan dar vi tillbringat senaste veckan. Vi har faktist hunnit med att dra vidare till grannon Koh Tao ocksa med hjalp av en overfull skabbbat. Men nu lagger vi fokus pa att fortalja om vara bravader pa Koh Phagnan..
(For alla som inte ar lika smarta som Didrik EKENGER (wft!!) kop en kartbok och studera kartan sa far ni annu battre koll!)

Koh Phagnan ar kant som en riktig partyo och framfor allt for sina Fullmoon partys. Varje fullmane lockas med andra ord i runda slangar 30 000 manniskor som dricker sprit ur plasthinkar och dansar pa stranden fran klockan 22.00 till cirkus klockan 08.00 pa morgonen. Innan detta skadespel skulle utspelas hade vi 5 dygn att forvalta sa vi borjade med att skaffa oss en rikitgt kanonboende pa Friendly Bungalows. Rymliga nyrenoverade rum med ac, varmvatten, skona sangar, tv, pool osv. Vi lyckades aven reservera ett rum till Dalamaffian som flyttade in som grannar. Dom forsta 2 dagarna flot pa fint med diverse strandbesok och poolbesok. Vid poolen traffades aven dom tva skumma filurerna Adde och Cragge upp. En jobbig otack sydafrikan och en blekfet tevlig skotte som skulle forfolja oss resten av veckan. Vi motte aven upp Oslo/Lkpg figuren Rosen och hans bundsforvanter.

Framat eftermiddagen pa dag 3 hyrdes mopeder in och utforskning av on utlystes. Jerry och Robin som dagen innan redan vart ute och rekat laget tog taten pa en fin fin tur med bergsbestigningar och elefantbeskadning som gemensamma favoriter. Plus att det ar javligt skoj att kora skoter! Efter mopedturen borjade folk sjukna in i nan form av epedemi. Det spekulerades valdsamt hur dessa sjukdomar uppstatt da faktist alla i ganget utan Bjorn lyckades sjukna in under dom narmaste dagarna men gatan ar fortfarande olost. Daliga olsinnen, dalig mat, for mycket ciggaretter, for lite somn, for mycket somn, feber, vinterkraksjuka ja vi spekulerade mycket...

Sa med minst 2 personer i sjukbadden var det blandade gang som rorde sig ut i nattlivet dom sista kvallarna. Pa sjalvaste fullmoonaftonen lag alla damerna dackade i nan form av magsjuka men vi repade mod av gav oss ut i natten. Motte upp Rosens och hans ekipage och tillsammans hade vi en kanonkvall. For att namna nagra axplock av kvallens handelser sa kan vi konstatera att Robin at kaviarmackor, Jerry dok genom brinnande ringar och Bjorn vann en hatt i en nintendo wii tavling. Med andra ord en riktigt bra kvall!

Dagen efter var det lite latt betongkeps och en aterhamtningsdag utlystes innan vi under Torsdagen tog oss vidare till on Koh Tao dar vi nu precis avnjutit en legandarisk Chopper Sandwich pa den gemytliga restaurangen Choppers. For att ge er en liten hint om vad som utspelar sig har kan vi namna att Robin och Bjorn sitter i skolbanken och pa sondag kvall kommer en kand skansk dvarg upptrada pa stranden. Sa hall till godo och pa aterseende!

Evakuering & Rehab..

Som vanligt rullar tiden pa och det har med bloggskrivning star inte sa hogt i kurs for tillfallet. Sa har kommer den samsta uppdateringen nagonsin..

Efter nagra intensiva dagar pa Phi Phi tog vi forra veckan oss i kragen och styrde skutan mot fastlandet. Charterhalan Ao Nang utanfor staden Krabi i vastra Thailand blev destinationen. Vi kande att vara arma kroppar var i behov av rehab sa vi tog in pa nan form av hotell med ac, varmvatten, tv och hela kittet. Sen tillbringade vi tydligen 5 dygn i rygglage framfor tvn. Sa det finns faktist inte sa mycket att beratta..

Dock var det riktigt dramatiskt natten till Tisdag forra veckan. Som vanligt lag vi och kakade chips och glodde film nar det borjade bli massa liv nere pa gatan. Vi steppade ut pa balkongen och mottes av ett rokmoln och skrikande manniskor nere pa gatan. Till var fasa konstaterades det att den Irlandska puben som lag vagg i vagg med varat lyxhotell stod i lagor. En viss panik infann sig och snabbt som fan packade vi vara vaskor och gav oss ut pa gatan. Nan fet australiensare tog pa sig rollen som hjalte (?) och skulle in och slacka elden men forgaves, baren var tydligen overtand. Efter cirkus en timme hordes antligen sirener bortom vidderna och in rullade 5 brandbilar. Eller det kanske ar synd att kalla dom brandbilar. Rostiga gamla tankbilar som lackte vatten likt sall och motorerna var sa sloa att dom knappt tog sig upp for backen till baren. Pa natt vanster lyckades iallfall branden slackas och vid 05.30 tiden fick vi kliva upp pa vart hotell som klarat sig fran lagorna igen. Bra natt!

Nu har vi tagit oss till ostra Thailand och befinner oss pa on Koh Phagnan. Imorgon ar det dags for Full Moon Party och vi har for avsikt att aterkomma med ett lite battre inlagg inom en valdigt snar framtid...


"Pass på, nya bollar!"

The Brothers on the boat..   Jerry kor lite cliffjumping, ca 18 meter!   Barkhyddan pa Phi Phi..   Klassisk posering pa Maya Beach Beachen..   Maya Beach..   The gang pa Phi Phi..   Robban klev lite snett i vattenbrynet...

RSS 2.0