Julgranar & Lammhjärtan..

Efter diverse resebokningar och den stundande finanskrisen finner vi inte många ören i våra portmonnäer för tillfället. Jerry har svårt att finansiera sina 12 middagar han ska slå i sig varje dag och Björn har inte råd att åka till jobbet. Men det är visst lön snart..

Hungern satte in rejält efter Fredagens jobbpass i gruvan och kollegan Warsame ledsagade oss till en Somalisk restaurant. Ingen direkt känsla för inredning och vi började ana oro när en treliters vattenkanna och en varsin banan dukades fram på bordet. När maten kom in ändrade vi dock snabbt uppfattning. En härligt doftande köttgryta bestående av lammhjärta/lever och ris slank elegant ner och la sig likt bomull i våra magsäckar. Förjävla gött!

Under Lördagen skramlade vi ihop våra sista slantar och begav oss till Didrik, Karlberg och Baazz lägenhet på Grönland för den klassiska lördagspilsnern. Per-Anders, Emma, Linnet, Anna och Jenny också med ett besök. Psykedelisk tysk trance pumpade på i stereon kvällen igenom och framåt midnatt var det uppsittning i taxibilar för en tur ner på byn. Slank in en sväng på Nichol & Son och i olika omgångar framåt småtimmarna vinglade folk hem till sitt. Trevlig kväll!

Söndag morgon klockan 08.00 stämplade Björn in på fabriken för att fixa till årets julsortiment. Lite halvskumt att stå och klä julgranar i oktober. Jävla påhitt! Men nio timmars jobb med cirkus 300 riksdaler i timmen tackar man ju inte nej till. Jerry tog under tiden ett härligt söndagsjäs tillsammans med chips, läsk, sushi och tv-serier.

Vårt nya favorit program Agenda var annars Söndagens behållning. Den tunga partiledardebatten var mycket sevärd. Vänsterblockets representanter med Mona Sahlin i täten var taggade. Mona har även tagit sig i kragen och till skillnad från senaste året såg hon faktiskt pigg ut. Bra jobb i sminket kanske? Lars Ohly kom direkt från efterfesten och var fortfarande lite salongs och Maria Wetterstrand var lika scoutig som vanligt. Det borgliga packet levde upp till deras image och var stelare och blötare än vanligt. En kortisonsvullen Fredrik Reinfeldt utan argument, en bitter Jan Björklund som var fly förbannad, en välkammad Göran Hägglund som skämdes för att hans parti hatar bögar och ruggugglan Maud var lika dryg som vanligt. Bra gäng som leder Sverige!

Björns syster Lina har även passat på att fylla år. Den 6e oktober var det dags att fira födelsedag nummer 27. Stort grattis!!

Veckans Citat: Didrik levererar som vanligt. På frågan: Vilken Svensk Dr har medverkat i låtarna Hello Africa och Papaya Coconut? "Doktorn kan komma". Bra svar!!


Resplaner & Skolfotografering..

Resan är nu färdigbokad. Iallafall dit och hemresa. Som vi tidigare nämnt drar vi iväg på nyårsdagen och hemresan är daterad till den 13 april. Under denna tidsperiod har vi tänkt att beta av lite godbitar.

Vi börjar med en månad på Bali. Fixar till lite bränna, kommer i stämning, kanske surfar lite och bara tar det lugnt. Styr sedan skutan mot Kuala Lumpur för lite storstadstrivsel. Kollar till dom där skyskraporna, kanske köper på oss lite plagg och sen tar vi nog landvägen genom Malaysia upp till Thailand. Väl i Thailand ska väl ett gäng öar besökas och i nuläget är det helt klart oklart vilka. Men kanske lite fullmoon-party, dyk certifikat, hänga lite i djungeln osv. Sen vidare upp mot Laos där vi har tänkt oss att åka traktordäck på en flod, kolla till lite grottor mm. Från Laos blir det nog en sväng ner till Vietnam. Lite oklart hur länge vi blir där men det blir väl iallafall att krypa runt i lite Vietcong hålor och studera lite Vietnamkrig. Sen tänkte vi kultivera oss lite och sticka vidare till Angkor Wat i Kambodja och kolla till ett av världens sju underverk. Ska tydligen vara ganska häftigt det där templet eller vad det nu är. Sista tiden lämnar vi lite öppen men det lutar åt en lugn avslutning i Thailand innan flyget från Bangkok tar oss hem mot Sverige igen.

Vi känner inte att vi vill planera sönder resan utan ta dagen lite som den kommer. Låta vinden styra vår skuta mot okända mål så att säga. Känns som det finns ganska mycket saker att hitta på. Så planen är väl ganska preliminär och kommer säkerligen ändras under resans gång. Men lite riktlinjer har vi luskat ut iallafall..

Lite slösurfning ledde oss igår fram till en kul sida på internätet. yearbookyourself.com Man laddar upp en bild på sig själv som görs om till ett gammalt klassiskt Amerikanskt skolfoto. Ganska festligt och vi vart väldigt bra!


Nyförvärv & Haunted..

Vi lever fortfarande i råttchock och dom vidriga asen är fastetsade på näthinnorna. Skräckslagna väntar vi på bussen varje morgon. Tror det är tack vare råttorna vi har lyckats med konststycket att försova oss två dagar i rad..

Annars flyter det på i vanlig ordning. Idag Lördag anländer två nyförvärv till Oslo. Det är Karlberg och Didrik som har för avsikt att bosätta sig i Norska hufvudstaden. Välkomna gubbar! Baazz som den senaste månaden har varit vår kära inneboende lämnar oss nu för att flytta in med ovannämnda i en ny fin lägenhet på Grönland.

Björn blev beordrad ledig lördag så det var bara att tacka och ta emot. Detta firades med ett stycke The Haunted konsert på Garage under fredagskvällen. Lite fördrinkar var efter mycket om och men utlyst hos jobbarpolaren Daniel som har ett stort intresse för hård musik och japanska skräckfilmer. Under kodnamnet Lillbjörn + en (tack Elvira!) tog vi oss runt 22.00 hugget in i lokalen. Ganska mycket folk och vi intog position framför scenen. Konserten startade upp fint med en drös gamla godingar blandat med några axplock från senaste verket. Förjävla bra låtval konserten igenom och dom flesta favoritbitarna prickades av. Temperaturen steg successivt i lokalen och när spelningen rundades av efter en grym avslutning med kioskvältarna No Compromise och 99 var det nog minst 40 grader varmt i lokalen. Svettigare än Svullo efter ett högintensivt spinningpass vacklade sig Björn ut ur lokalen och vandrade hemåt genom nån form av monsunregn.
Konsertbetyget blir 8 ledamöter av 10 möjliga. + för låtvalen för det sunkiga ljudet.
Grym kväll!!

Som väldigt stolt morbror vill Björn passa på att gratulera världens finaste Lova som med bravur avklarat sitt första år i livet. Bra jobbat och ett stort grattis på födelsedagen. Emma och Kalle har styrt upp ett sju helsikes kalas nere i Tranås och det tar emot att inte var på plats. Men ni finns i våra tankar idag! Grattis igen Lova!


RSS 2.0