24 år och luktar kiss..

Östgötaslätten är nu belägrad och semesterlivet har dragit igång på allvar. Får väl se om bloggen överlever dessa veckor då agendan känns aningen fullspäckad. Men för att underhålla våra läsare bjuder vi på förra veckans vätanekdot.. 

Förra måndagen efter Pirrens spelning på The Broker när vi vandrade hemmåt genom den ljumma sommarnatten inträffade en liten fadäs. Dom 4 bägarna som slukats under kvällen började göra sig påminnda i kamelblåsan och det blev dags att valla kobran. Rutinerat uppsöktes en tät trevlig buske och gylfen gled sakta och stabilt ner. Första deciliterna flöt på riktigt bra men sen jävlar hände grejer. Jerry som redan uträttat sina behov (bakom en bil utanför en restaurang) började vandra uppåt vägen. En livsnjutande Björn började känna oro och vred sig om för att se efter var bundsförvanten var på väg, helt ovetandes om att strålen såklart följde med i vändningen. Plastpåsen som hölls i ett stadigt grepp i vänsterhanden började ganska raskt bli blöt och tung. Björn pissade tydligen rakt ner i påsen. Påsens innehåll, en stock snus och 2 cd skivor återfinns numera på vädring och torkning i vår lägenhet... Bra jobbat!

Carpe Diem & Fotboll..

Sista veckan i Oslo innan semestern och vi lever tydligen efter nån form av carpe diem tema. I Måndags klev vi framåt 20.00 tiden bort mot Majorstuen och Bogstadveien där krogen The Broker besöktes. På tapeten stod Pirrens första gig i Oslo och trogna fans som vi är var vi självklart på plats. Det gick nästan att ta på nervositeten. Främst hos oss, Pirren däremot verkade kolugn (salongs) och framåt 22.00 äntrade stjärnan barpallen/scenen. Vid sin sida hade han en förtjusande Agnes som tog sig en stadig whiskey för att bota diverse halsont och det första ackordet revs av..

De cirka 50 besökarna i lokalen bjöds sedan på en väldigt spännande repertoar med ömsom covers och egna låtar. Bland favoriterna lyfter vi fram tolkningen av Coldplays Don´t panic, En uppspeedad version av Lykke Lis Little bit och alla egna låtar. En förjävla trevlig spelning!


Tisdag och dags för Sveriges intåg i det folkliga skådespel som vi kallar fotbolls-em. Vi började ladda ganska tidigt hemma i lyan med klassiska fotbollslåtar som campione, ciao ciao italia, x-plodera mfl. Stämningen på topp och runt 18.00 tiden klev vi in i det så kallade em-tältet. Ett stort öltält med fet storbildstv nere vid Aker Brygge. Ögade kvällens första drabbning mellan Spanien och Ryssland och sakteligen fylldes tältet på med mer och mer blågula färger. Vid klockan 20.30 var majoriteten av de ca 1000? besökarna svenskar och ölen flödade och det började dansas på borden. Vilken jäkla drag! Efter diverse besök på den väldigt sociala toaletten, 10-talet utspillda drycker, dåliga försök att dra igång ramsor utbröt ett mindre kaos när herr Ibrahimovic skickade in lädret i maskorna. Folk blev som förbytta och nån form av kollektiv euforidans utspelade sig på bord och bänkar medans ett härligt ölregn vätade allas kroppar. Efter Petter Hanssons eleganta drömmål och slutsignalen fortsatte festen fram till mörkrets inbrott och när tältet lämnades såg området ut som en krigszon. Vilken kväll!


Onsdag och lite dagen efter stämning. Frukost på Donken och ett härligt filmjäs hemma hos Per-Anders. Såg på national treasure, en film som kan betecknas som en tät actionspäckad thriller, inte en död sekund. Framåt kvällen fick vi en inbjudan till kalas på Grünerlökka där Anna och Jenny skulle firas. De båda nyblivna 22 åringarna bjöd på bakverk av alla dess former. Jordgubbstårta, Blåbärspaj, Rabarberpaj, Daimtårta, Glass, Saft och Kaffe. Grattis flickor!

Idag Torsdag vankas det Foo Fighters konsert. Dessvärre har vi inte lyckats få tag i några biljetter utan tanken är att vi ska tattarlyssna utanför. Vi tänkte dra ihop ett gäng och om vädret tillåter blir det nog lite grillning framåt kvällskvisten.


Sen imorgon Fredag rullar vi klockan 15.48 ut från Oslos perrong för en välbehövlig 2 veckors semester. Så gör er beredda hemma i Lkpg!


Solen i Zenit & 30-Års kris..

Hela veckan har det varit tropisk hetta i Norska hufvudstaden. Tempen har legat runt 30 grader och det har svettats en hel del. Värmeböljan har även lett till att datorn inte brukats så mycket så nu försöker vi oss på en liten resume angånde veckan som gått..


Då det inte finns så många badplatser på fastlandet har vi börjat utforska Oslofjodens öar. Vi började förra Lördagen med att tillsammans med Linnet och Josse ge oss ut till Hovedøya (Huvud ön - Head Island). Detta är den första ön man möts av och båtturen dit tar cirkus 10 minuter. Väl på ön möttes man av en fantastisk flora med mycket blommor och allt var grönt o gött. Mitt på ön låg ruinerna av Hovedøyas kloster (Upprättades år 1147. 385 år senare, närmare bestämt 1532 var det en Danskjävel vid namn Mogens som brände ner klostret). Väl framme vid själva badplatsen tog vi plats i nån form av grustag och avnjöt en riktig kanondag med Sol, bad, öl, vindruvor,russinbullar och salta sillar. Badmöjligheterna var sådär då det var ganska mycket sten och annan skit på botten. Någon som både Björn och Josse fick erfara när de gick på Petterssons grund med lite enklare skrubbsår och blodvite som resultat.


Söndagen var det dags att återigen ge sig ut till sjöss. Då fantasin tröt blev det även denna strålande dag ett besök till Hovedøya. Gårdagens badgäng var idag utökat med Jenny och Anna som ville ha badpremiären avklarad. Ännu en kanondag med massa bad och sol och badskämt så som cykelstället, världens kortaste man och klassikern den strandade valen visades upp. Framåt eftermiddagen bjöds vi på en härlig uppvisning av Sveriges stolthet, Jas 39 gripen som psykopatflög över våra huvud under en 10 minutare. Tempen i fjorden börjar sakta och säkert stiga och uppskattningsvis ligger den och rör sig mellan 16-19 grader. Väldigt svalkande o gött!


Under helgen hann vi även med att klippa till oss lite grann. Jenny agerade återigen frisör och hennes professionella klipptalanger sattes på prov ännu en gång. Resultatet blev kanonbra och vi är väldigt nöjda Jenny, Tack!!


Veckodagarna har annars varit ganska lika. Startat dagarna med svettiga arbetspass. Efter jobbet har vi tagit ett par solgäddor runt om i stadens parker. Främst i Vigelandsparken. Under Tisdagen lyxade vi till det lite extra då Björn hade födelsedag. Satte oss på kvällen tillsamman med Per-Anders nere vid Aker brygge på innestället Läktarn, två ankrade båtar i hamnen där den ena står för restaurang och den andra för lite mer party. Beställde in lite mat i form av en fräsch fisksoppa, flottiga fish and chips och ljuvliga blåmusslor. Detta sköljdes ner med lite kall pilsner och vi hade en väldigt trevlig på den kluckande fjorden.


Efter jobbet i Fredags var det dags för att fira Svenska nationaldagen. Detta gjordes genom att ge oss ut till sjöss för ett nytt ö besök. Tog med oss kollegorna Amanda och Anna och dagen till ära drog vi lite längre ut i fjoden till Långøya. Ca 20 minuter med båten och denna ö var inte lika fin som Hovedøya. Dock var badmöjligheterna betydligt bättre med en stor strandremsa och man kunde inta lägerposition på klippor, grustag eller gräs. Hade en go dag och badtempen är nu uppe runt 20 grader. Väldigt gött!

På jobbfronten kan vi rapportera om att lagret byggts ut (tydligen världens största tag själv lager)och detta leder till extrajobb under lördagsnatten och söndagsnatten. Ganska välbehövligt då vi sticker hem på semester nästa fredag den 13e. Blir bara 10 dagars jobb under Juni månad så lönen kommer väl bli sådär. Helgextrajobbet ger oss dock lite välbehövliga övertidspengar som behövs för att dryga ut sommarkassan..


Stort grattis till Björn som den 3e Juni blev 24 år gammal!
Det kanske ni ser på bilden.. 


RSS 2.0