Carpe Diem & Fotboll..

Sista veckan i Oslo innan semestern och vi lever tydligen efter nån form av carpe diem tema. I Måndags klev vi framåt 20.00 tiden bort mot Majorstuen och Bogstadveien där krogen The Broker besöktes. På tapeten stod Pirrens första gig i Oslo och trogna fans som vi är var vi självklart på plats. Det gick nästan att ta på nervositeten. Främst hos oss, Pirren däremot verkade kolugn (salongs) och framåt 22.00 äntrade stjärnan barpallen/scenen. Vid sin sida hade han en förtjusande Agnes som tog sig en stadig whiskey för att bota diverse halsont och det första ackordet revs av..

De cirka 50 besökarna i lokalen bjöds sedan på en väldigt spännande repertoar med ömsom covers och egna låtar. Bland favoriterna lyfter vi fram tolkningen av Coldplays Don´t panic, En uppspeedad version av Lykke Lis Little bit och alla egna låtar. En förjävla trevlig spelning!


Tisdag och dags för Sveriges intåg i det folkliga skådespel som vi kallar fotbolls-em. Vi började ladda ganska tidigt hemma i lyan med klassiska fotbollslåtar som campione, ciao ciao italia, x-plodera mfl. Stämningen på topp och runt 18.00 tiden klev vi in i det så kallade em-tältet. Ett stort öltält med fet storbildstv nere vid Aker Brygge. Ögade kvällens första drabbning mellan Spanien och Ryssland och sakteligen fylldes tältet på med mer och mer blågula färger. Vid klockan 20.30 var majoriteten av de ca 1000? besökarna svenskar och ölen flödade och det började dansas på borden. Vilken jäkla drag! Efter diverse besök på den väldigt sociala toaletten, 10-talet utspillda drycker, dåliga försök att dra igång ramsor utbröt ett mindre kaos när herr Ibrahimovic skickade in lädret i maskorna. Folk blev som förbytta och nån form av kollektiv euforidans utspelade sig på bord och bänkar medans ett härligt ölregn vätade allas kroppar. Efter Petter Hanssons eleganta drömmål och slutsignalen fortsatte festen fram till mörkrets inbrott och när tältet lämnades såg området ut som en krigszon. Vilken kväll!


Onsdag och lite dagen efter stämning. Frukost på Donken och ett härligt filmjäs hemma hos Per-Anders. Såg på national treasure, en film som kan betecknas som en tät actionspäckad thriller, inte en död sekund. Framåt kvällen fick vi en inbjudan till kalas på Grünerlökka där Anna och Jenny skulle firas. De båda nyblivna 22 åringarna bjöd på bakverk av alla dess former. Jordgubbstårta, Blåbärspaj, Rabarberpaj, Daimtårta, Glass, Saft och Kaffe. Grattis flickor!

Idag Torsdag vankas det Foo Fighters konsert. Dessvärre har vi inte lyckats få tag i några biljetter utan tanken är att vi ska tattarlyssna utanför. Vi tänkte dra ihop ett gäng och om vädret tillåter blir det nog lite grillning framåt kvällskvisten.


Sen imorgon Fredag rullar vi klockan 15.48 ut från Oslos perrong för en välbehövlig 2 veckors semester. Så gör er beredda hemma i Lkpg!


Kommentarer
Postat av: britta

fin bakverksfestival asså! ni är välförtjänta en redig semester boys! ska bli kul å ses igen!

2008-06-13 @ 06:00:24
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0