Kul på jobbet?

Jobbar man 04.00-14.00 så är det svårt att ha en fritid. När vi kommer hem uppfyller vi mänsklighetens 3 primära behov. Äter, skiter och sover. That´s it. På jobbet händer det desto mer. Här följer ett axplock av veckans "värt att gå till jobbet" händelser..


Jobbincident 1: Inne på herrarnas häromdagen. Vi stod båda och kastade lite vatten och som vanligt släpptes även lite väder. Ganska högljudda sådana tätt följda av lite pubertala skrattsalvor. Ur ett toalettbås kliver plötsligt Assir ut och kläcker kommentaren: Svenskar!

Jobbincident 2: En trött Björn glider in i omklädningsrummet och ser att skåpsgrannen ligger och krälar oroligt på golvet. Lite nervöst böjer sig Björn ner och frågar hur det står till och om han letar efter något. Svaret blir en knuff i magen och ett väs. Rör mig inte, jag ber!! Grabbhalvan utförde tydligen nån form av morgonbön och var halvvägs till Mekka. Det var uppenbarligen väldigt opassande att avbryta bönen så dagen efter när vi möts igen fick jag den mörkaste blick som någonsin utdelats i världshistorien. Jihad!

Jobbincident 3: Ett rykte florerar om att en viss Osman, eller Oskar som han kallar sig för ett tag sedan vart lite trött på jobbet. Så han gick upp på sängavdelningen, gömde sig under en säng, ställde alarmet och somnade in i 45 minuter. Mitt under julkommersen.


Jobbincident 4:
Jerry, the king of varupåfylling vippade tydligen en pall med 300 småvaser under öppettid. Kraschljudet kan liknas med en flygplanskrasch på balkongen. 4 kunder fick uppsöka sjukhus för smärre hjärtattacker och splitterskador.

Jobbincident 5: Igår fick Björn nya truckskor. För er som var med på den gamla goda tiden, föreställ er Didriks buffalopjäxor (storlek 45), karborreband, plös i röd tjeckisk perlon och sandalliknande lufthål på sidorna. Björn är väldigt nöjd över dessa skapelser..


Tjall på linan..

Som vanligt har det strulat med internet uppkopplingar så nedan följer de senaste uppdateringarna där vi behandlar helgens bravader.. Skickar även med lite nya bilder. Se tidigare inlägg.

Portugisiska bögar & Kaffe Latte..

Efter lördagens jobb togs ett hedersjäs hemma i soffan. Vi lyssnade på lite musik och drack ett par öl och stressade ner efter en hård arbetsvecka. Helt ovetande om var kvällen skulle sluta. Mobilen plingade plötsligt till och dalatöserna bjöd återigen in oss till Grünerløkka för lite samkväm. Vi tog oss in till byn via pendeltåget (grymt sköna stolar)och lyckades ännu en gång med konststycket att gå vilse. Efter en extra promenad på en sissodär 20 min var vi äntligen framme hos damerna. Blev snabbt väldigt förvånade när vi såg att dom lyckats få in soffan och att det luktade surt ägg i kylskåpet.


 

 Efter en snabbt avverkad förfest med vår nygamla vän, Grön Tuborg, så begav vi oss den här gången till ett nytt ställe vid namn Livingroom. Där dansades det flitigt, speciellt av två portugisiska bögar som tycktes tro att de var självaste Justin Timberlake.


Runt 03.00 tiden öppnade himlen upp sig och snöflingor stora som grillchips lade sig fort som ett täcke över staden. Ackompanjerade av en gatumusikant som tolkade Michael Jacksons Heal the world kastades det snöbollar, skänktes pengar till hemlösa, klättrades på statyer och åts pesto piroger på vår väg hem. Ännu en mycket lyckad afton!


Söndagarna är tydligen dom bästa i det här landet. Väldigt lugnt och avslappnat och en stor majoritet av invånarna är ute och söndagsflanerar Oslos gator och torg. Vi ville inte vara sämre och tog en promenad genom city och begav oss till det fashionabla Aker Brygge. Där intogs Café Olivia och hör och häpna, Björn drack sitt livs första kaffekopp. Rutinerat beställdes en dubbel kaffe latte. Solarium och kaffe, vad är det som händer!?  Josse (Gillar tydligen rosa polotröjor) sprang in på seven eleven och köpte kaffebröd och ute i den härliga vintersolen avnjöts kaffe latte och russinbullar utan russin insvepta i filtar. Väldigt trevligt.


 

   Imorrn eller inatt kanske man ska säga börjar vi jobba på riktigt. 04.00 ska det stämplas in och det är så här vi kommer jobba nu. 5 dagar i veckan 04.00 - 10.00. Vi har inte riktigt lagt upp nån strategi beträffande hur vi ska lägga upp det med sömn än. Ska man sova på dagarna eller ska man lägga sig och sova vid klockan 18? Vi får se hur vi mantlar det här..


Lördagens Citat: Jag är ung, men inte dum!
Skiftledaren Jenny språkar med en äldre upprörd kund på ikea.


Missbrukare och suspekta dofter..

Vi har fått en ny själ till familjen i Gjettum. Majas hund Rocky som ser ut som en blandning mellan Sid i Ice age och en flådd råtta. Nytillskottet fick dock vissa vidriga konsekvenser. Varje morgon när vi kommer upp i köket så kittlas näshåren av den suspekta doften av blandningen mellan hund och kattbajs. Rocky använder tydligen kattlådan som står i köket till att uträtta sina behov. Detta är inte alltid så trevligt när man står och färdigställer frukosten.


Nysnön som föll i Onsdags kväll fick Jerry att vilja gå en promenad genom vinterlandskapet. Ankan var inte seg att hänga på och slängde på sig sina stövlar och hängde med ut. Med tanke på att Rocky verkat få lite för lite luft den här veckan så tog Jerry även med sig honom. Helt ovetande om det väldigt hala underlaget som gömt sig under snön så begav sig dessa tre ut för att inhalera lite frisk luft. Väl hemma igen efter att Ankan ramlat ett antal gånger och Rocky knappt kunde gå för halkan så kändes det jävligt överskattat med vinterpromenader. Tacka vet jag stångåvarvet en härlig sommarkväll!


Känns nu mer som om man bor på jobbet. Jerry tog sig lite vatten över huvudet och lovade bort sig själv till två nattpass sista dagarna i veckan. Snabbt räknat en arbetsvecka som slutar på strax över 50 timmar. Björn landar på något liknande efter diverse gästspel på möbelavdelningarna.


Sista lönen från Sverige kom igår in på våra konton vilket resulterade i mer shopping. Björn inhandlade 4 styck tröjor av olika modell och Jerry köpte skor, 2 tröjor och ett vaxspray som frisören Jenny rekommenderade starkt i tisdags.


Man lever tydligen för en sak. Lördagsfyllan. Vi vill dock understryka att vi inte är missbrukare, vi är brukare som vi brukar säga. Förhoppningarna är att hinna få i sig en tolva Tuborg innan sömnbristen hinner ifatt. Förväntningarna är inga. Det brukar bli bäst så. Vi kanske styr upp något med föregående veckas festdeltagare. Det återstår att se.


Dagens citat: "Hej! Jag heter Ossman. Är du svensk? Då kan du kalla mig Oskar. Eller Usama."
En somalie på jobbet som presenterade sig för Jerry i veckan. Man garvar bara man ser honom.


Kul att se att vi börjar få en hel del besökare på vår blogg. I fredags hade vi toppnoteringen 68 besökare. Kul också att ni kommenterar det vi skriver. Det uppskattas.


Hade!


Hårreducering och Kräfthud..

Äckligt trötta är vi tydligen. Med en hård arbetsvecka+helg i bagaget handlade måndagen mest om sömn. Jerry kastade in handduken redan vid 16.00 och 4 timmar senare även Björn. Likt törnrosor sov vi som stockar och vaknade pigga och alerta som brandvarnare 04.30.


På väg till jobbet tisdag morgon efter skönhetssömnen  skymtade vi båda den räv som förirrat sig i området. Till stor förtjusning vrålades det i bilen: "Titta, där är wäven igen!" En riktig stämningshöjare!


Efter tisdagens slavpass på fabriken begav sig 2 muntra herrar till Sandvika för diverse bestyr.  Vi hade lite saker att bocka av: Uttag av pengar, mössinköp, skoinköp, byxinköp, handling av kaffebröd (kanelflätor) och solning. Björn har alltid intalat sig att solarium är fuskcancergrillar och att han vill ha den äkta varan, nämligen källan till livet på jorden, Solen! Men med starka argument som; Klart du ska sola och bli lite vinterfräsch. Du måste få bort din Tjeckiska innanlårs solbränna, Tjut inte, Sola!  Så gick en ångestladdad Björn i fällan och låg plötsligt i grillen. 24 minuter och en helt rödflammig kräftkropp senare insåg han snabbt att han hade rätt inställning. Tacka vet jag solen!


Tisdagskvällens äventyr var annars att bege oss in till Anna, Jenny, Linnea och Josses lägenhet för ett hårklipp. Jenny var tydligen frisör i sitt tidigare liv så vi lät henne gå lös på vårt svall. Flinka fingrar, gnistrande saxstål, massa hår på golvet och saken var biff. Frisörgenerna fanns kvar och väldigt nöjda med resultatet var vi äntligen av med lite barr. Tusen tack Jenny, ett strålande jobb! Efter klipperiet hade vi det lite trevligt med fikning och skitsnack och klockan glömdes bort. Strax efter 01.00 rullade bilen tillbaka mot Gjettum (som det tydligen heter där vi bor, Bærum är kommunen) och nyfriserade och nöjda med dagen somnade vi in runt 2 hugget.


Här startar Björns helvetesdygn. Sover 3 timmar. Upp och jobba 06.00-15.00. Hem och äta och sova igen. Sover 4 timmar. För att sedan bege sig tillbaka till gruvan för ett nattskift på 7 timmar. Så nu är klockan 08.20 och Jerry jobbar för fullt medans jag känner mig lite halvsliten och tänkte återigen uppsöka sängen..


Dagens citat: "Fan vad jag stör mig på KomIn packet!"
Björn tänkte högt i matsalen så kvinnan ifråga hörde vad han sa. Snyggt jobbat!

Robusta handslag och Petflaskor..

Äckligt trötta efter nattjobb osv sovs det fram till 18.30 på lördagskvällen. Lärda av förra veckans misstag var ölen inhandlad sen tidigare. Ringnes och Odin på petflaska á 1.25 liter! Ljuvligt.. Dock gjordes en ny miss. Bussen slutar tydligen gå efter klockan 19.00 på lördagar så när vi begav oss ut i kylan o blåsten för att ta 20.13 bussen gick det sådär. Som tur var ställde Nassim upp och skjutsa oss till pendeltåget!
 
Väl i Oslo var det återigen dags för ett besök i stadsdelen Grünnerløkka. Denna afton var det Anna, Jenny, Linnea och Josse som agerade värdinnor. Även Emma och Solveig anslöt. Väldigt trevlig lägenhet med signumet speglar i stället för kakel i köket. Mycket tjusigt, och vilken rymd!


 

   Som sig bör dracks det rusdrycker i form av öl, vin och kvällen till ära även en flaska champagne. Det dracks, snackades skit, lyssnades på musik, minglades och vimmlades. Vid halv tolv tiden kläcktes den briljanta iden att hjälpa damerna att bära upp deras nya 3 sits soffa. Sagt och gjord, lite blod svett och tårar och soffan var efter en kvart uppe på 3e våningen. Pust! Dock en liten missräkning, soffan var tydligen för lång så den gick inte in i lägenheten. Surt sa räven..


Mycket trevlig förfest och klockan tickade på. Så sent som klockan 01.30 begav vi oss inåt byn för att slå klackarna i taket. Samma melodi som föregående helg och efter ett smärre lurendrejeri i garderoben (bra jobb Jenny) stod vi återigen på dansgolvet på The Villa..
Avnjöt vår första Norska pizza under söndagen. 100 spänn (ca 120 svenska) för en skapelse som liknade en belgisk våffla med ost. Inte direkt nån kulinarisk smakexplosion..


Fick mail från herr Harboe om fjällstugan. Inflyttning är inte förns i slutet på Mars så det känns som det är lite väl långt fram i tiden. Vi behöver boendet lite tidigare så veckans stora projekt blir att verkligen försöka hitta en lya.


 

Söndags tankarna har riktats till Björns lillasyster Emma som precis som Göran Persson fyller år.
22 respektive 59 år gamla. Stort grattis till er båda!


 

 


Värt att nämna. Jerry såg en räv på vägrenen igår..

Helgens
 citat: "Hej! Solveig!" Kommentarer överflödiga..

Kameran är på laddning så härda ut ett par dagar så kommer det fler bilder!


23 år och luktar kiss..

3 arbetsdagar avklarade och vi har båda fått bekänna färg.. Övertid 2 dagar var och det ser ut som det kommer mer av den varan. Jerry är tydligen grymmast i hela huset på att fylla på varor och får idel beröm och klappar på sina späda axlar. Vi skrev båda på våra kontrakt idag och har lyckats smöra till oss en timlön på cirkus 145 norska i timmen.. Så nu är det bara att tacka ja till allt jobb som erbjuds så vi får in lite stålars. Jerry jobbar extra inatt och Björn kör extra på sovrum imorrn osv... Nog om jobb.. Det vankas ju faktist helg här nu!!

Vad som händer under helgen är dock helt klart oklart. Fått diverse erbjudanden om festliga tillställningar men vi får väl se hur vi mår efter våra arbetspass.. Det börjar bli ganska tomt i våra portmonäer också så det är inte helt omöjligt att det blir en lugn hemmahelg för en gång skull.. Den som lever får se!

Gårdagens Hjälte: En enad jury har utnämnt Ankan som segrare. Hon agerade chaufför 05.45 på hennes lediga dag samt att hon levererade ett utsökt potatismos som inte gick av för hackor. Tack Ankan!

Working Class Heroes..

Tisdagens intro gick som en dans på rosor. Mycket upprepningar och en blöt film som vi redan beskådat. Kort sagt, det gick bra. Vi är tydligen gamla rävar på ikea...


 


När skutan va ankrad så begav vi oss mot biblioteket i Sandvika för en säker internetuppkoppling. Nätet hemma suger ju tydligen rävpung och vi måste hitta en lägenhet nu! Vi hittade två stycken som kändes intressanta. Den första en härlig tvåa på 50 kvm centralt belägen i hjärtat av Sandvika med gångavstånd till stort köpcenter, station och jobbet. 7000 i månaden inkl. vatten, el, tv, bredband och vitvaror. Låter ju helt perfekt, men vi lär ju inte vara ensamma om att vilja ha den. Lägenhet nr två va mer utav en liten fjällstuga. Ett eget litet hus beläget på en bergstopp strax intill Sandvika. Hyresvärden Bernt Harboe ville ha 6300 för den inkl snöröjning. Vi får se hur det går...

Onsdag 04.30. Uppstigning. Dags att bege sig ner i gruvan och sätta tänderna i en eketrall (palllyft). En spottloska i näven, uppkavling av ärmarna och dagens 4 timmars pass var över på en pisskvart. Inga skuggor men lite trötta. Ska tydligen jobba så här nu 6 dagar i veckan. Kommer antagligen dra på oss nån form av kronisk trötthet med konstanta tunga påsar under ögonen. Men det är väl bara att härda ut...


Dagens minnesbild tillfaller Niclas Hultkvists "katten har dött" byxor.
Se och njut. Peace out.
Sjömän, Tequila och Martini..

Efter diverse internetstrul har det varit lite svårt att uppdatera dom senaste dagarna. Men vi försöker så gott det går..


Vi är nu 7 pers som bor under samma tak. Plus en psykopatisk katt vid namn Tequila som lever djävulen dagarna i ända. Nassim och Steffen kamperar i ett rum. Maja och Amin i ett annat. Vi i Ankans rum och hon på soffan i vardagsrummet. Men det funkar bra. Alltid nån vaken, alltid nån som jobbar och alltid en speedad tequila som driver en till vansinne.Våran förträffliga intervju gav frukt så vi fick jobbet.. Vi börjar imorgon tisdag med nån form av introduktion på 3 timmar. Sen brakar det lös onsdag morgon 06.00.. Som det ser ut nu kommer vi jobba 06.00 - 10.00 måndag-lördag januari ut, därefter förhoppningsvis 04.00 - 10.00 +eventuell övertid! Gött att jobbet är klart.. Nu blir det fokus på att skaffa oss en egen lya.

Ett besök på likningskontoret (skattemyndigheten) i fredags renderade i ett norskt personnummer och ett skattekort. Detta tar cirkus 2 veckor så vi får vänta ett tag innan vi kan fixa norsk mobil, bankkonto osv..

Första helgen i Oslo avklarad och den var över förväntan.. Fest hemma hos Anders, Carl och Oskar i deras flotta takvåning i gemytliga stadsdelen Grünerløkka både Fredag och Lördag..
Fredagen gick lite i grabbarnas tecken och det dracks lite öl och snackades en massa dret. En liten vandring på stan ledde återigen till Cafe Sør samt rockklubben Elm Street innan Ankan och Steffen sladdade in och agerade chaufförer.Lördag
och dags för en riktig amatörtabbe. Ölförsäljningen i hela Norge slutar tydligen klockan 18.00, vilket tycktes helt självklart på resten av gänget som rutinerat redan bunkrat upp inför kvällen. Detta resulterade i att vi fick förtära en flaska Martini (som smakade helvete) från Nassims barskåp på förfesten. Som tur var hade det tydligen överdrivits med uppbunkringen så det fanns öl att tillgå. Festen som hade samlat ca 20 personer, bekanta och obekanta flöt på. Broar byggdes, kontakter knöts, vyerna vidgades och ett glatt sällskap begav sig framåt midnatt ut i Oslos nattliv. Heta klubben The Villa ärades av ett besök. Underground känsla, höga bastoner och Grolsch på flaska blev signumet för kvällen...Bakfulla och jävliga var det dags för en slappsöndag. Tog en kopp kaffe på stan, köpte en dosa snus för 60 spänn, inhandlade chips och degade hemma hos Anders. Den tunga filmen Guds Stad ögades igenom innan det var dags att kapitulera hemåt. Tidigt i säng. Kallt som fan på rummet.


 Ny vecka. Vi ser fram emot att börja jobba imorrn och få igång lite rutiner i vårt nya norska liv..

Inlägget får avslutas av Anders härliga bakfyllecitat:
"Det känns som en sjöman har bajsat i min mun".
Hans andedräkt var tydligen inte den bästa..


IKEA Bussen - Ett utmärkt sätt att resa..

Väckning 09.30. Dags att ta tag i livet och försöka skaffa sig ett jobb..

Lånade en bil och begav oss till ikea. Mötte upp Iris 11.00. Förste man till rakning, en nervös Björn. Darriga svar och 15 minuter senare  var det Jerrys tur att kliva in i det lilla förhörsrummet. 20 minuter senare sitter 2 halvnöjda gossar på den eminenta gratisbussen från ikea till oslo sentrum.. Gick igenom intervjuerna och kom fram till att vi var ganska omedvetet synkade... Av ca 25 frågor hade vi tydligen svarat samma svar på 20.. Bra jobbat!

Väl inne i stan hittade vi ganska lätt till karl johan, oslos paradgata. Världsvana strosar vi upp mot slottet och tar en rutinerad högersväng för att hitta dom undangömda guldkornen. Sen är det svart. En mils promenad på blaskiga smågator och ca 2 timmar senare dyker ett kännetecken upp. Centralstationen där promenaden startade. Tillbaka på ruta ett tog Björn förnuftet till fånga och kontaktade Anders,  sin gamle travelmate från thailand  som snabbt var på plats för en enkel guidning.

Hamnade efter ett tag på pittoreska cafe Sør. Där dök Björns nästa travelmate Per-Anders upp och efter ett tag anslöt även hans fästmö Emma. Några koppar kaffe, ett par öl och en trevlig pratstund senare var det dags att hoppa på ikeabussen igen för en gratistur hemåt.

Målet för dagen var att skaffa nya norska mobilnummer, vilket inte gick eftersom man måste ha ett norskt personnummer först, för att få personnummer måste man ha ett jobb...
Inte så många av målen uträttade men väldigt trevligt att träffa Björns thailands vänner.

Vi väntar nu därför på besked från ikea om vi fått jobbet eller ej så vi kan ta tag i ovantsående saker.

Dagen avslutades av den härliga filmen, Bert - Den sista oskulden. Klockrena citat flödade och den gemensamma favoriten blev:

"Jag måste hem. Jag har några brötchen på en plåt i ugnen"

"Vilket gott vin"

Avfärd 08.00..
Det var tydligen ett litet projekt att ta sig till linköpings centralstation.. Jerry åkte tydligen taxi för 160 spänn (halva priset på hela tågbiljetten) och Björn åkte in 06.30 med hjälten Bert som skulle färdtjänsta 07.00. Allt detta för att vi packat som peruanska bergsklättrare.. 3 feta väskor vardera med en totalvikt på en sissodär 120 pannor.. Äckligt tungt..

Väl på tåget hann man knappt sätta sig förns det var dags för första bytet i Norrköping.. Sen vidare med pendeltåget till metropolen Katrineholm. Byte igen och nu jävlar var vi på väg till Oslo.. Jerry pluggade in mp3an och lutade sig tillbaka. Konduktören stegade fram och bad om biljetten, som svar fick han ett skrik iform av JAA! tätt följt av ett TAACK!! Jerry glömde tydligen att plugga ur hörlurarna och pratade på en ljudnivå på ca 115 decibel..

Resan flöt på genom ett vackert vinterlandskap och damerna i sätet bakom vinglade förbi efter ett bistrobesök.. Ca 6 minuter senare är det dags för nästa skrik på tåget. VILKET GOTT VIN MARGARETA! Tanterna skulle tydligen på vernissage och blygade inte för att korka upp en pava rött 12.40 en måndag.

Väl framme var det dags o bära väskor igen.. Lite vilsna och jetlaggade lyckades vi tillslut hitta vår privata chaufför som likt en biltjuv sicksackade oss genom den trefiliga e18 västerut mot slutdestinationen Bærum.. Vi blir snabbt inhysta i minsta rummet i den annars väldigt fina lägenheten.. Ett snabbt undanröj och i med kontakten till våran underbara uppblåsbara 160 säng.. Tidigt i säng, imorrn är det dags för jobbintervju...

                 

Uppstart..

En blogg ska man tydligen ha. Lika bra att fixa en så våra nära och kära kan följa våra bravader i vårt grannland i väst.. Bloggen är väl tänkt som nån form av tidsfördriv och förhoppningsvis en kul grej både för oss och er...

Vi kommer beröra ämnen som infrastrukturen i norge, norges välstånd, den där jävla oljan och varför man stavar med kk istället för ck osv..

Naevars men vi kommer försöka skriva ner vad som händer och sker samt försöka slänga in en och en annan bild..

Håll till godo!


RSS 2.0