Sjömän, Tequila och Martini..

Efter diverse internetstrul har det varit lite svårt att uppdatera dom senaste dagarna. Men vi försöker så gott det går..


Vi är nu 7 pers som bor under samma tak. Plus en psykopatisk katt vid namn Tequila som lever djävulen dagarna i ända. Nassim och Steffen kamperar i ett rum. Maja och Amin i ett annat. Vi i Ankans rum och hon på soffan i vardagsrummet. Men det funkar bra. Alltid nån vaken, alltid nån som jobbar och alltid en speedad tequila som driver en till vansinne.Våran förträffliga intervju gav frukt så vi fick jobbet.. Vi börjar imorgon tisdag med nån form av introduktion på 3 timmar. Sen brakar det lös onsdag morgon 06.00.. Som det ser ut nu kommer vi jobba 06.00 - 10.00 måndag-lördag januari ut, därefter förhoppningsvis 04.00 - 10.00 +eventuell övertid! Gött att jobbet är klart.. Nu blir det fokus på att skaffa oss en egen lya.

Ett besök på likningskontoret (skattemyndigheten) i fredags renderade i ett norskt personnummer och ett skattekort. Detta tar cirkus 2 veckor så vi får vänta ett tag innan vi kan fixa norsk mobil, bankkonto osv..

Första helgen i Oslo avklarad och den var över förväntan.. Fest hemma hos Anders, Carl och Oskar i deras flotta takvåning i gemytliga stadsdelen Grünerløkka både Fredag och Lördag..
Fredagen gick lite i grabbarnas tecken och det dracks lite öl och snackades en massa dret. En liten vandring på stan ledde återigen till Cafe Sør samt rockklubben Elm Street innan Ankan och Steffen sladdade in och agerade chaufförer.Lördag
och dags för en riktig amatörtabbe. Ölförsäljningen i hela Norge slutar tydligen klockan 18.00, vilket tycktes helt självklart på resten av gänget som rutinerat redan bunkrat upp inför kvällen. Detta resulterade i att vi fick förtära en flaska Martini (som smakade helvete) från Nassims barskåp på förfesten. Som tur var hade det tydligen överdrivits med uppbunkringen så det fanns öl att tillgå. Festen som hade samlat ca 20 personer, bekanta och obekanta flöt på. Broar byggdes, kontakter knöts, vyerna vidgades och ett glatt sällskap begav sig framåt midnatt ut i Oslos nattliv. Heta klubben The Villa ärades av ett besök. Underground känsla, höga bastoner och Grolsch på flaska blev signumet för kvällen...Bakfulla och jävliga var det dags för en slappsöndag. Tog en kopp kaffe på stan, köpte en dosa snus för 60 spänn, inhandlade chips och degade hemma hos Anders. Den tunga filmen Guds Stad ögades igenom innan det var dags att kapitulera hemåt. Tidigt i säng. Kallt som fan på rummet.


 Ny vecka. Vi ser fram emot att börja jobba imorrn och få igång lite rutiner i vårt nya norska liv..

Inlägget får avslutas av Anders härliga bakfyllecitat:
"Det känns som en sjöman har bajsat i min mun".
Hans andedräkt var tydligen inte den bästa..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0