IKEA Bussen - Ett utmärkt sätt att resa..

Väckning 09.30. Dags att ta tag i livet och försöka skaffa sig ett jobb..

Lånade en bil och begav oss till ikea. Mötte upp Iris 11.00. Förste man till rakning, en nervös Björn. Darriga svar och 15 minuter senare  var det Jerrys tur att kliva in i det lilla förhörsrummet. 20 minuter senare sitter 2 halvnöjda gossar på den eminenta gratisbussen från ikea till oslo sentrum.. Gick igenom intervjuerna och kom fram till att vi var ganska omedvetet synkade... Av ca 25 frågor hade vi tydligen svarat samma svar på 20.. Bra jobbat!

Väl inne i stan hittade vi ganska lätt till karl johan, oslos paradgata. Världsvana strosar vi upp mot slottet och tar en rutinerad högersväng för att hitta dom undangömda guldkornen. Sen är det svart. En mils promenad på blaskiga smågator och ca 2 timmar senare dyker ett kännetecken upp. Centralstationen där promenaden startade. Tillbaka på ruta ett tog Björn förnuftet till fånga och kontaktade Anders,  sin gamle travelmate från thailand  som snabbt var på plats för en enkel guidning.

Hamnade efter ett tag på pittoreska cafe Sør. Där dök Björns nästa travelmate Per-Anders upp och efter ett tag anslöt även hans fästmö Emma. Några koppar kaffe, ett par öl och en trevlig pratstund senare var det dags att hoppa på ikeabussen igen för en gratistur hemåt.

Målet för dagen var att skaffa nya norska mobilnummer, vilket inte gick eftersom man måste ha ett norskt personnummer först, för att få personnummer måste man ha ett jobb...
Inte så många av målen uträttade men väldigt trevligt att träffa Björns thailands vänner.

Vi väntar nu därför på besked från ikea om vi fått jobbet eller ej så vi kan ta tag i ovantsående saker.

Dagen avslutades av den härliga filmen, Bert - Den sista oskulden. Klockrena citat flödade och den gemensamma favoriten blev:

"Jag måste hem. Jag har några brötchen på en plåt i ugnen"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0