Jäsning & Plöjning..

Torsdag och Fredag har vi haft riktigt sköna slappdagar. Först slit i gruvan men vid hemkomsten runt 14.00 hugget har sängarna intagits. Lite tilltugg, 6 kuddar var och en genomplöjning av 2 säsonger 100 höjdare med Filip och Fredrik. Det är väl typ vad vi har gjort.

Dagens 100 höjdare citat: "Dricker du mjölk från frigående höns?" Filip Hammar, Professor i Zoologi.


På väg hem från jobbet på Lördagen var det lite halv sunkigt väder så vi unnade oss en tur på trikken. Brukar annars vara riktiga hurtbullar och knalla hem varje dag. En stärkande promenad på en sissodär 25 minuter. Men idag lyxade vi till det som sagt och väl på trikken spände vi båda ögonen i en väldigt trevlig affisch. Lika snabba som Per Andersson när han slog skolrekordet på 60 meter under den prestigefyllda tävlingen Valkebodagen 1995 revs affischen ner och stoppades under Jerrys skinnpaj. Numera hänger den över våran toalett så man har nått att kika på när man vallar kobran. Väldigt fin!


Lite omskakade och tagna efter stölden tog vi ett hedersjäs i sängarna och laddade upp inför aftonen. Jerry agerade återigen gourmetkock och serverade kokt potatis med delikata fiskbullar. Mumma! Kvällen till ära hade vi tagit på oss ansvaret att agera förfestvärdar. En rejäl uppsträckning i lyan och runt 20.00 hugget började gästerna trilla in. Till slut var vi hela 7 personer i vår rymliga lya. Per-Anders, Emma, Anders och hans vapendragare Danne och Hilding. På programmet stod whiskeyprovning, öl intag och tv-spel i form av guitar hero. Ett par liter whiskey senare och det var dags att bege oss ut i den karga vinternatten. Anders som har järnkoll på Oslo ledsagade ett muntert och lite lätt överförfriskat gäng till rockklubben De Villes. Slog oss ner och lyssnade till ljuva toner, drack husets lager och snackade lite skit. Efter ett par timmar tog vi rygg på Per-Anders och Emma och begav oss till Stratos och möta upp Anna och Josse. Svingade ett par bägare till och slog klackarna i taket fram till stängning. Efter ganska många tappra men misslyckade försök till efterfest kastade vi båda in handuken och somnade som vanligt belåtna efter ännu en trevlig kväll.


Söndag
och betongkepsen satt som ett smäck runt vårt svall. Blev väckta av en överpigg Emma som ville ut och promenera i det ljumma vårvädret. Björn var inte sen att haka på en härlig 2 timmars promenad. Tog ett varv nere vid fjorden, marscherade med högvakterna vid slottet, drack äppeljuice och årets första glass svaldes ner. Under eftermiddagen plöjdes ett par avsnitt av that 70´s show igenom och sedan var det dags att gå ut och äta en bit mat. Gick in på Italienska restaurangen Amundsen & Nobile och beställde in en varsin påsk lasagne. Väldigt mycket ägg i och lite torr men den gick allt ner. Söndagen rundades av med att Silverräven tittade in på en kopp fika och förgyllde kvällen.


Nedan följer en bild på den omtalade affischen. Samt en minnes bild från Carl Ströms lägenhet där han tätat sitt dragiga fönster med lite hjälp av Cai!


 

 

Kommentarer
Postat av: lina

vad var det på den omtalade affischen då???

2008-03-04 @ 16:21:26
Postat av: britta

håller med föregående talare. vad för affisch? härliga jämförelser med 60 meters löpning och bra citat av hammaren. tydligen ett zoologiskt geni!

2008-03-04 @ 20:12:55
URL: http://brittaspjut.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0