Feta vågor & Blött väder..

Jahopp da var vi tillbaka pa blota Kuta Beach igen. Det regnar och blaser och denna gang ar vi bara har en snabbis. Tisdag morgon klockan 06.00 lyfter namnligen ett Air Asia plan fran Denpasar, Bali till Kuala Lumpur, Malaysia. Vi kanner oss klara med Indonesien och blickar istallet framat mot Malaysia.

Det blev totalt 6 dagar pa Gili Trawengan. Vi har trivts likt korvar i korvbrod bortsett fran det daliga vadret. Forsta tre dagarna var det helt ok men dom sista tre har skyfallen avlost varandra och tropiska stormar, aska osv har varit vardagsmat. Men som sagt. Vi ar nojda! Det hanns med fyra rejala snorkelturer och vi har umgats med en javla massa fiskar under vattnet. Jerry blev van med en liten gul fisk pa cirka 2 centimeter som vagrade att lamna Jerrys kropp. I nulaget star nog fisken i vattenbrynet och undrar var fan Jerry tog vagen. Vi stotte aven pa tva skoldpaddor som vi hakade pa ett tag. Haftigt!

I Torsdags kande vi for att turista pa allvar och utforskning av on stod pa agendan. Vi hyrde tre harliga damcyklar o gav oss ut i den harda terrangen. Efter cirkus 1 timme parkerade vi hojarna och gav oss istallet till fots ut i det vilda. Besteg nan form av berg och smog runt i en tat djungel. Trevligt varre!

Tror vi han beta av dom flesta restaurangerna som fanns pa on och idel valsmakande ratter har avnjututs och skoljts ner med kalla Bintangs. Gick dock pa en riktig nitlott nar den Indonesiska specialiten Lombok Fried Rice som smakade och doftade som koskit blandat med lagerblad bestalldes in. Fy fan vad ackligt! Kvallarna och natterna har spenderats pa diverse barer och i Fredags festade vi till det ordentligt. En trevlig Goteborgare vid namn Micke introducerade oss for den inhemska spriten Arak som flodade ordentligt under aftonen. Valdigt valsmakande!

I Sondags morse var det sa dags att lamna Gili bakom oss och dra tillbaka till Bali. Resan till Gili tog 12 timmar och nar vi nu skulle fara tillbaka valde vi att ta det snabba alternativet med en speedboat som skulle ta 2 timmar istallet. Sagt och gjort och nar vi rullade ut pa det oppna havet visade vadrets makter upp sig fran sin samsta sida. Sjukt hoga vagor i 5 -6 meters klassen (lite annat an vagbassangen i simhallen), regn och storm och vara ansikten gick snabbt fran att vara rodbranda till att bli lekbleka. Baten bokstavligt talat studsade fram och vissa ganger kandes det som om slutet var nara. Varst var det for Robin som hade spyorna hogt upp i halsen hela resan men bet ihop och klarade sig. Annat var det for majoriteten av ovriga resenarer som hulkade frisk hela resan, mysigt!

Med blandade kanslor efter batresan klev vi i land med livet i behall och drog en lattnandets suck. Val pa fastlandet fick vi berattat for oss att alla andra batturer varit installda pa grund av det harda vadret och att baten vi akte med tillhorde samma rederi som forra veckan hade en bat som sjonk.. Vi ar glada att vi lever!

I gar, Sondag passade vi pa att ta en riktigt blot utekvall pa Kuta Beach och det har kannts av idag. Den harliga spriten Arak intogs aterigen flitigt och idag, Sondag har den gjorts sig val pamind i bakfyllans tecken. Det har varit ko pa toaletten hela dagen och vara magar har sett battre dagar om man sager sa. Tror vi har forbrukat 3 toarullar och det ar ett under att det inte ar stopp i toan. Lite jobbigt att ga pa toaletten var 10e minut men vi kanner oss anda pigga och alerta.

Men nu tackar vi som sagt Indonesien for 2 trevliga veckor och drar vidare norrut mot Malaysia. Vi har forhoppningen av att vi sett var sista regnskur under denna resa och nu ar det sol och bad som galler. Vi tankte ta ett par dagar i Kuala Lumpur och mota upp Anna och Amanda innan vi drar vidare till Nordvastra Malaysia och on Langkawi.

Vi haller aven tummarna for att Bjorns syster Lina lyckas med bedriften att foda sitt forsta barn. Vi ar lite nervosa men kanner pa oss att det ska vara en enkel match for the superwoman Lina! Du finns i vara tankar.

Nu tankte vi dra och kaka en sista middag har pa Kuta och invanta planet. Ha det gott sa hors vi snart igen!

Kommentarer
Postat av: Emma Ljungberg

Låter som ni har det riktigt bra. Hoppas ni får bättre väder framöver. Ta hand om er! Kramar!

2009-01-12 @ 13:47:28
Postat av: britta

skabbiga vågor asså! Lina har redan fått unge Bjynn!!! har du inte hört !? :)

jaja, spelat nåt dragspel eller? själv har jag tittat på äntligen grotta och saknat dig.

2009-01-12 @ 15:45:55
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/
Postat av: emme

vafan? får ni inte mina sms? jag skrev ju inatt att björn blivit morbror igen! det är när man läser den här bloggen man inser att robin inte berättar allt för mig. speciellt inte om alla era härliga nära-döden-resor. hoppas flyget till malaysia går bra och att ni möter sol där! här hemma är det allmänt januariväder och mörkt. snön är borta och det är bara regn o blask. på onsdag är det exakt 3 månader kvar tills ni ska bege er hem. se till nu att dra nytta av tiden. ni kan ju inte bara va bakfulla hela tiden =)

2009-01-12 @ 22:03:21
URL: http://nennedottir.blogg.se/
Postat av: robin

ja hade berattat det=)

2009-01-13 @ 10:48:45
Postat av: Micke

När ska det hända nåt? haha

2009-01-13 @ 13:07:41
Postat av: lina

Tack för diverse tankar! Det var nog vare de som allt gick relativt snabbt och smidigt! Superwoman var ordet... ta hand om er och passa på att njuta lite av de härliga regnen och en god bok också. Det känns bättre för oss... Kram

2009-01-15 @ 18:01:24
Postat av: Krille Eriksson

Sjukt underhållande läsning Björn. Keep it up pojkar. Verkar ju festligt detta. Glöm int ekolla in shaolin tempel.

2009-01-16 @ 17:50:03
Postat av: SS

Ni verkar ju ha det rätt gött i den varma delen av världen (rejäl avundsjuka)

Jag behöver ett vykort på min vägg. Punkt punkt punkt.

2009-01-17 @ 20:09:42
URL: http://vaskera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0