Träsmak & Naturporr..

Forsta veckan avklarad och det kanns som att det ar hog tid for en liten uppdatering. Sa vi borjar helt enkelt fran borjan..

Nyarsafton firades med stil och klass pa Arlanda. En ljuvlig skaldjursgryta skojdes ner med nagra kalla Newcastle och vid tolvslaget bjods det minsann pa bubbelvatten. Trevligt varre! Den langa vantan pa forsta planet underlattades nar ett medelalders karlekspar som supit bort hemnycklarna pa Gran Canaria bjod pa vidrigt mousserande vin. 06.20 var det sa dags att kliva pa forsta planet som skulle ta oss till Frankfurt. Vinet gjorde sig mer an val pamint och dom 2 timmarna till tredje riket var riktigt sega.

Val pa plats i Frankfurt var det dags for nasta vantan, 6 harliga timmar! Tiden fordrevs genom att garva at fula tyskar, dra sjukt daliga skamt, spela ett parti, aka skytrain, kaka tyska big macs och bara sitta och vanta och stirra in i vaggen. Sjukt segt. 14.00 var det antligen dags for nasta flyg. En enkel 11 timmars flygning mot Hong kong. Standarden pa Cathay Pacifics 747a var trevlig och det bjods pa god mat och kalla pilsner. Resan underlattades ocksa med att alla hade en egen tv framfor sig med en javla massa filmer, tv serier och olika spel. Langflygningen gick fin fint och med viss trasmak i arslet besteg vi kinesisk mark i form av Hong Kong med hedern i behall!

Dags for ny vantan. Endast 3 timmar denna gang och tiden gick faktist snabbt. Sedan uppsittning pa sista flyget. Denna 6 timmars flygning var helt klart den segaste. Tranga saten, daliga filmer, omma arslen och 30 timmar utan somn borjade slita rejalt pa vara arma kroppar. Men med en vilja av stal och glatt humor lyckades vi tillslut med konstycket att efter 35 timmar resa over halva jordklotet att ta oss till slutdestinationen, Bali!

Efter en massa hets pa flygplatsen lyckades vi slanga oss i en taxi och destination Kuta Beach utlystes. Blev avlamnade framfor ett fint hotell som kostade 2 veckobudgetar sa till fots gav vi oss ut och letade boende pa egen hand. Efter 1 timmes promenad med tryckande hetta, tunga vaskor, sjukt hetsig trafik tog vi oss fram till Ayo Beach Inn som skulle bli vart hem dom narmaste dagarna. Ett trevligt litet krypin med fin innergard, trevlig personal och 2 pooler.

Efter tva dagars Jetlag med javligt mycket somn var det dags att kliva ner mot stranden. Utrustade med nyinkopta strandvaskor, saronger, dryck, tilltugg, bocker, valinsmorda bleka kroppar mottes vi av underbar syn. Gradassig sand, skrap overallt och en harlig sandstorm. Vande ganska raskt och begav oss till poolen istallet. Intog stekposition i varsinn solstol och efter ca 10 minuter oppnade himlen upp sig och det borjade sporegna. Var fan har vi hamnat?

Vi gav Kuta Beach 4 dagar innan vi fick nog. Kandes som vi hamnat pa en blandning av Magaluf, Playa Ingles, Phuket och Pattaya. Sakert trevligt for valdigt manga men inte riktigt var cup of tea sa att saga. Sa vi bokade en resa till Gili Trawangan istallet. 06.00 dagen efter blev vi hamtade och med buss tog vi oss osterut till en liten pittoresk hamn. Frukost och vantan i 2 timmar innan vi klev pa farjan som skulle ta oss till grannon Lombok. Val ombord pa farjan konstaterade vi snabbt att den var sjukt daligt lastad. Alla tunga fordon stod pa vanstersidan och det kandes som vi akte med slagsida. 5 timmar senare var vi iallafall framme pa Lombok. Har var det dags for ny vantan innan vi hoppade pa en ruskigt sunkig buss som inte ens Lasse Kongo hade viljat kora...

Bussresan over Lombok visade sig i efterhand vara bland det haftigaste vi gjort. I ett tropiskt sporegn akte vi genom ett sinnessjukt landskap. Slingriga vagar over hoga berg och genom djupa dalar i varsta regnskogen. Vilda djur utmed vagen och det var sa javla vackert att vi bara satt helt stumma. Snacka om naturporr! Att vi holl pa att krocka typ 10 ganger, att Robin satt under den trasiga takluckan och att ryssarna ombord luktade skit spelade i efterhand ingen roll. Vilken resa!

Val framme pa Gili Trawangan insag vi snabbt att vi hamnat i paradiset. Vi bor i en trahydda ett stenkast (tjejkast) fran stranden, vattnet skiftar i turkos-bla nyans, solen star i zenit och det kanns som vi befinner oss i vykort! Dom senaste 2 dagarna har avnjutits pa stranden. Vi har snorklat i ett hav som kan liknas med akvariet hemma hos familjen Palm pa storhagsgatan. Vi har fattat tycke for det inhemska olet Bintang. Vi ater gott och livet kanns ganska bra for tillfallet!

Det ar inte sa heta datorer har pa on men vi jobbar pa att fa upp lite bilder. Men sa lange far ni halla tillgodo med denna uppsats som blev alldeles for lang. Det blev visst lite mycket skriverier om resor hit o dit men det ar faktist sa var forsta vecka har sett ut. Vi mar iallfall bra och nu ska vi ut och dricka Bintang och ata en fin middag. Pa aterseende!



Kommentarer
Postat av: callegolf

Ni ser ut att ha det bra som vanligt!



kul läsning

2009-01-07 @ 11:59:49
Postat av: britta

haha. gillar alla jämförelser, såsom lasse kongos skräckbuss, stranden som liknade en sunkig turiststrand, samt uttrycket att ni begav er till tredje riket! haha. garvar fan ihjäl mig.

är äckligt avis på erat vykortsliv, vore inte helt fel asså. :) skönt att allt är bra med er, kram!

2009-01-07 @ 13:33:51
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/
Postat av: W

Fint det låter!! Framförallt den där billiga Bintangen som omnämns...blev ju bekant med den nyligen här hemma! Finns tydligen på bolaget. Förjävla trevlig!! Låter också som ni fick ett ganska angenämt nyårsfirande, det trodde vi ju inte eller hur Sol o vårar`n!? Ha det bäst nu gubbs! M.v.h W

2009-01-07 @ 19:43:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0